Christer kommer närmast från Länsförsäkringar Dalarna där han arbetat som skadeförebyggare och storkundsansvarig i tretton år.
– Vezo är en fantastisk människa med mycket stort branschkunnande och ett brett kontaktnät, säger Henrik Persson, VD och ägare av HP Åkeri. Jag har haft förmånen att känna honom sedan jag växte upp i Ockelbo och har haft honom som både slöjd- och tekniklärare i skolan samt som transportlärare på Bessemergymnasiet i Sandviken. Sedan har jag följt hans karriär och vet vilken resurs han är. Det känns verkligen kul och det blir ett stort lyft för verksamheten att få ta del av hans kunskaper.

HP Åkeri har sedan starten för 35 år sedan haft som grundläggande affärsidé att leverera hela och säkra transporter. Med den här satsningen så vill man bli marknadsledande på att arbeta skadeförebyggande och minimera miljöpåverkan.
– Jag ser verkligen fram emot möjligheten att knyta ihop de erfarenheter jag har med mig efter många års erfarenhet på olika arbeten både inom försäkringsbranschen och utbildningssektorn, säger Christer. Jag har arbetat med de stora branschorganisationerna under många år och dessutom hjälpt de flesta stora åkerier i Dalarna med att få ned skadorna och utarbetat ett unikt arbetssätt som jag skulle vilja påstå är ledande i landet. När vi har implementerat det så har vi Sveriges säkraste chaufförer som verkligen förstår det här med kvalitén genom hela processen.

Åkeriet arbetar idag med specialtransporter, fjärrtransporter och distribution samt är transportör åt DHL.
– Han kommer att kunna förstärka verksamheten på flera områden, både gentemot personalen och marknaden, säger Henrik. Genom att systematiskt följa upp och guida våra chaufförer och ge dem de verktyg de behöver för att utföra sitt arbete med god kvalitet och säkerhet. Det borgar ju för gott resultat på flera plan, både när det gäller att minska skador och driftskostnaderna. Samt att vi vill ju vara en attraktiv och bra arbetsplats med engagerade och kunniga medarbetare förstås.

– Förutom att vi får ett helt nytt hållbarhetsfokus så har ju Vezo sådant driv och energi, säger driftansvarige Victor Lundén. Han blir en grym länk mellan medarbetare, trafikledare och företagsledning. Både att driva projekt internt samt kommunikationen utåt när det gäller våra ambitioner vad det gäller hållbarhet, säkerhet och kvalitet.

– Vi kommer att arbeta med säkerhetsfrågorna med utbildning och kompetenshöjning från grunden för att fortsätta utveckla hela bolaget, hälsar Christer. Det gäller att sticka ut och göra det där lilla extra som ingen annan gör. En sak är säker, vi kommer att göra allt för att leva upp till vårt motto - vi kör säkert!

För mer information kontakta:

Henrik Persson
Mobil: 070-643 40 05
E-post: henrik@hpakeri.se

Christer Johansson
Mobil: 070-349 31 69
E-post: christer@hpakeri.se


Om Håkan Perssons Åkeri
Vi är en personlig transportör som hjälper till med allt från enklare budtjänster, till större transporter med kvalificerad logistik. Vi står helt enkelt för hela, säkra och hållbara transporter.

Håkan Perssons Åkeri har lång erfarenhet och verkat i åkeribranschen i 35 år. Verksamheten grundades 1986 av Håkan Persson. Verksamheten drivs idag av sonen Henrik Persson och har med åren växt genom synergier. Idag har företaget cirka 60 anställda, ett 40-tal lastbilar och ett tiotal släp garanterar dagliga säkra transporter.

Våra huvudområden är specialtransporter, fjärrtransporter och distribution. Vi på HP Åkeri är flexibla och tillsammans med vår gemensamma erfarenhet hittar vi alltid en lösning. Allt för att ge er som kund den bästa servicen. Vi erbjuder även lager- och logistiktjänster med lagerhantering som effektiviserar lagerprocessen.

Vi är transportör åt DHL och kör parti och styckegodstransporter i Gästrikland, Norduppland, Dalarna, Hälsingland samt upp till Sundsvall.

Med vår långa erfarenhet av branschen vet vi vad som krävs för att utföra säkra och pålitliga transporter. Håkan Perssons Åkeri AB är medlem i åkerinäringens branschorganisation Sveriges Åkeriföretag (Gävleborgsåkarna) och Företagarna.

Telefon: 026-14 26 55
E-post: info@hpakeri.se
https://hpakeri.se