– Jaha, då var det dags igen, nu är den där tjatiga trafikläraren igång igen. Denna gång så vill jag ha hjälp med att få ner en terrängambulans till Ukraina, säger Pär Dahlstedt, trafikläraren från Gävle som gjort flera resor till det krigshärjade landet. För oss som har gjort värnplikten så känns säkert den gamla trotjänaren TGB 20 igen. Terrängambulansen är donerad av Per Jannersten och Rotary i Uppsala.

Ambulansen är helrenoverad och i toppskick, så den kommer att göra stor nytta där nere, då den är både viktig och mycket användbar.
– Som vanligt har jag svårt att säga nej när det behövs, så därför har jag lovat att jag kör och håller med fordon. Däremot är det ju varit beundransvärt om någon eller några ville ställa upp med diesel och färjekostnader. Detta brukar hamna mellan 40 till 50 tusen kronor. Skulle det vara så att det blir mer pengar, så handlar jag med mig något extra ner till folket vid fronten.

Det finns dessutom utrymme för att bidra med varma mörka eller kamouflagemönstrade kläder, underkläder, ryggsäckar, sovsäckar, konserver, energidrycker, medicinska artiklar, första hjälpen, kikare, eller om ni har något som ni känner kan vara till nytta när man ligger i en skyttegrav.
– Jag kommer dock att avsäga mig vissa saker som inte håller måttet, på grund av att denna transport kommer att gå hela vägen till fronten, och vill därför inte belasta mig eller folket vid fronten med saker som är trasiga eller inte fyller en funktion.

Jag vill hålla det exakta slutmålet lite tyst men jag återkommer med en fullständig rapport bara jag kommer hem igen.
Är det så att ni vill hjälpa till och swisha valfritt belopp så gör det till Sabina på Trafikskolan 0723244434. Märk med "Gåva Ukraina". Så kommer pengarna till mig, detta då jag inte har egen swish.

Kom ihåg - Ingen kan göra allt men alla kan göra något!
Med förhoppning om att detta vansinne snart tar slut.

För mer information
Pär Dahlstedt
073-839 29 89
Skolchef
Svea TrafikCenter
https://sveatrafikcenter.se
https://bomhustrafikskola.se