”Som artist vill jag inte bara underhålla utan även vara en storyteller och försöker ge en röst till dom som inte hörs. Låten Do or Die handlar om frihet och hur långt man kan gå för den, i det här fallet som kvinna”. I videon följer vi en liten flickas sökande efter hjältinnor där hon bl.a. träffar på Rosa Park, Astrid Lindgren och Nadia Murad.
"För mig är det viktigt som mamma till två döttrar att dem förstår att en enda person kan göra en viktig skillnad och skapa en förändring i världen".

Helin Aro har släppt ett flertal singlar. Hennes passion för sociala frågor med hennes bakgrund som kurdiska och flykting färgar ofta hennes texter. Hon vill ge en röst och hjälpa de som inte hörs! Ett exempel är hennes förra singel Lori där låten handlar om Yezidiska mödrar som ber sina barn om förlåtelse för att de inte kunnat rädda eller skydda dem från kriget som drabbade dom hårt år 2014. ”Genom låten ville jag att omvärlden skulle lyssna till hennes smärta och maktlösheten under tre minuter" säger Helin Aro.

Hennes engagemang kring kvinnor och barn i krigsdrabbade områden resulterade i att hon år 2014 gjorde insamlingsgalan ”Rent Vatten – en mänsklig rättighet” tillsammans med sina systrar. Syftet var att samla in pengar till ”Solvatten” vattenreningsdunkar till krigsdrabbade områden.

År 1990 kom hennes genombrott då hon uppträdde på internationella barndagen och Sveriges Televisions program Mosaik fick upp ögonen för henne. Hennes musikkarriär tog fart och erbjöds skivkontrakt av Universal. Hon uppträdde i Sverige och ute i Europa där hon sjöng sina egna texter på kurdiska och engelska. När hon senare tog sin magisterexamen inom sociologi började Helin arbeta med ungdomar och flyktingar i etableringssyfte där de blev motiverade till delaktighet i samhället genom antingen arbete eller studier.

Do or Die släpps 8 mars via Enmusa Music.

Mer information:
Instagram Helin Aro
Youtubekanal Helin Aro
Facebook Fanpage Helin Aro

För mer info/kontakt Anette Ståhl/Enmusa Music tel: 0707180120 eller anette@enmusamusic.com