Logotypen är bilden som människor har i sina sinnen när de tänker på ditt företag. Människor förstår vad ditt företag gör och säljer genom att titta på andra företags logotyper. Ditt företagsnamn ska vara lätt att läsa och stava ut. Det bör också vara tillräckligt enkelt för att komma ihåg och representera det unika med ditt företag.
Konsten är att skapa en bra logotyp till ett överkomligt eller snarare rätt pris. En bra logotyp skall inte vara komplicerad; den ska tydligt representera ditt företags värderingar, produkter, tjänster och affärsidé. Många företag spenderar stora pengar för att få sina logotyper designade – men det är sällan nödvändigt om ni gör rätt från början.
För att skapa en bra logotyp bör du fokusera på att varumärket och er expert inom ert område. Att ha en bra logotyp hjälper människor att komma ihåg ditt varumärke och föra in dem i ditt företag. Det är en effektiv marknadsföringsstrategi som kan hjälpa dig att få nya kunder. Folk tenderar att lita på saker som ser professionella ut, så att skapa en bra logotyp är ett enkelt sätt att öka trovärdigheten för ditt företag.
Minnesvärda logotyper skapar kundlojalitet. Det bästa sättet att designa en minnesvärd logotyp är att tänka som en kund; Vem kommer att se den? Vad gillar vederbörande? Vad gör varumärket unikt?
Börja med att brainstorma idéer baserade på dessa frågor. Använd sedan denna förståelse för bokstavsformer till bilder, från typsnitt till färgscheman - och implementera så många du kan i ett sammanhängande designkoncept som representerar kärnan i varumärket. Vi brukar benämna det för grafisk profil.

En bra logotyp är avgörande för företag, så det gäller att göra rätt från början, eftersom det hjälper till att bygga upp kundlojalitet och trovärdighet. Att skapa en bra logotyp är svårt men lätt att uppnå när du väl vet vad som är vettigt för ditt företag och din marknadsanalys. Fundera noga på vilka aspekter som är viktiga för din logotyp innan du skapar den.
Varmt välkomna att höra av er om ni också vill uppdatera er befintliga logotyp eller göra en helt ny.

Joe Formgren
https://formgren.com
https://monsterdesign.se