Gävle Sjöscoutkår bildades år 1928 och har idag 120 medlemmar. I Gästrikland finns 565 scouter varav 383 av dem är under 26 år.

Scouterna är den svenska riksorganisationen, som består av 1 100 scoutkårer, d v s lokala föreningar, som har totalt mer än 80 000 scouter. Den globala scoutrörelsen är verksam i stora delar av världen och består av minst 6,8 miljoner scouter.

Det senaste större scoutlägret i Sverige, Jamboree 2022, var Sveriges fjärde internationella jamboree, och hölls i Norra Åsum i Kristianstads kommun.

Gävle Sjöscouters flaggskepp S/Y Nordan är en Sail Yacht byggd 1912, och har två höga master och 12 kojer. Nordan ligger f n upplagd i Nyhamn (Alderholmen), för att få ett nytt däck.

Övriga lokaliteter finns i Hästmuren, vid vägen ut mot Bönan.

Gävle Sjöscouter disponerar också en liten ö vid namn Tjuvharen söder om Norrlandet. Där man har en liten flotta av begagnade mindre båtar såsom rodd- och segelbåtar typ optimistjollar, roddbåtar och kanoter. De är gåvor, som scouterna fått fräscha upp och renovera. I flottan ingår också en båt med utombordare.

Från och till känner Murre och hennes kolleger i ledningen sig trängda, av lokal- och platsbehoven, liksom i många andra ideella ungdomsföreningar. Helst skulle de ju vilja komma närmare centrum. Inte minst för att kunna minimera föräldrarnas långa skjutsande av sina barn och ungdomar!

Valspråk - Alltid redo!

Medlemsavgiften för Gävles Sjöscouter är 500 kr per termin.

 

Något om Gävle-Forbacka RK:

Den ideella föreningen Gävle-Forsbacka Rotary Klubb utgör en liten men naggande god del av den världsomfattande föreningen Rotary International, som omfattar 100 000-tals klubbar i alla världsdelar.

Såsom medlem har du, eller kan du skaffa dig, ett värdefullt nationellt och internationellt nätverk såväl yrkesmässigt som för intressen och nöjen.

Klubben bidrar och genomför ideella sociala projekt och välgörenhet under gemytlig samvaro. Här har du tillgång till mycket kunskap, erfarenhet och Rotarianer som är positiva och trevliga.

Hör av dig till våra kontaktpersoner. Det är alltid någon Rotarian som finns där för dig!

Gunnarsson, Ola  +46 (0)73-6696749  ola@gunnarssons.one 

Lindberg, Håkan  +46 (0)706951120  fru203@hotmail.com   

www.rotary.se

 

Text Horst Mueller                                                        Foto Gävle Sjöscouter