Greken är ett genuint familjeföretag som startades för några år sedan. Företaget har sitt säte i Gävle och visionen är att föra Greklands goda smaker till det svenska hemmet. Detta genom att noga välja produkter med omsorg och kärlek. Produkterna kommer från ledande producenter för att fastställa dess höga kvalitét. Greken kompletterar nu sitt utbud och lanserar en traditionell grekisk filopaj.

Greken själv, Vasilios Chatzoudis, kom till Sverige på början av 70-talet från Grekland och hjäper idag sina söner att driva Greken - Mediterranean Food. Tidigare har han drivit en grekisk restaurang och brinner för grekisk mat. Företaget startades tillsammans med sönerna Andreas och Henrik Chatzoudis, med visionen att dela med sig av de goda grekiska smakerna till Sverige. De första produkterna som introducerades var oliver och olivolja. Olivoljan kommer från små familjegårdar runt om i regionen Kalamata, Grekland. Olivsorten Koroneiki handplockas och pressas samma dag för att bibehålla de goda smakerna och få till den bästa kvalitén. Kalamataoliverna kommer från samma område och är handplockade från specifika gårdar.

– Regionens mikroklimat spelar en viktig roll för olivernas kvalité, säger Vasilios Chatzoudis.

Grekens Filopajer skapas genom att mala ner vete till mjöl, en process som kallas för Alesis. Efter detta knådas extra virgin olive oil in för att producera krispiga pajdegar. Pajdegarna fylls med Greklands traditionella ingredienser och smakrika fyllningar. Filo-pajerna vann dessutom Superior taste award 2015 på International Taste & Quality Institute i Bryssel.

– Filopajjerna serveras förslagsvis med lite grekisk sallad, grekens oliver och olivolja samt lite yoghurtdip, tipsar Vasilios Chatzoudis.

Förutom den genuina och goda maten vill de även framhäva att produkterna är av så kallad GMO-fri (Genetiskt modifierade organismer). Med andra ord är produkterna gjord på traditionellt vis, fri från artificiella smaker, konserveringsmedel, tillsatser, färgämnen, smakförstärkelse och gluten. Produkterna som är på marknaden idag är helt vegetariska, utan tillsatser och av hög kvalitet.

– Filopajerna är till och med bakade för hand för att få den äkta Grekiska känslan, berättare en leende Vasilios Chatzoudis.

Greken - Mediterranean Food´s nästa steg är att hitta fler återförsäljare och söker därför efter inköpare från gourmetbutiker, restauranger, grossister med mer, som vill erbjuda unik grekisk mat skapad med kärlek.


Bildtexter:
• Greken själv, Vasilios Chatzoudis med ett urval av sina grekiska produkter.
• Filopaj med yoghurtdip och grekisk sallad.
• Greken - Mediterranean Food lanserar grekisk filopaj.

Om Greken - Mediterranean Food:
Greken - Mediterranean Food vill föra Greklands goda smaker till det svenska hemmet. Greken väljer endast noga utvalda produkter från ledande producenter. De erbjuder högkvalitativa varor - med ypperst grekiska smaker. Är du intresserad av att bli återförsäljare av Grekens varor? Kontaktinformation finner du nedan:

http://www.greken.nu
Facebook: facebook.com/Greken.nu
Instagram: @Greken.nu
Mail: info@byzantio.se

Kontaktpersoner:
Vasilios chatzoudis, Konsult
Telefon: 070-473 67 08

Andreas chatzoudis, VD
Telefon: 073-931 30 52

Varulager (Varsego)
Kryddstigen 25
802 92 Gävle, Sverige