Få americana-artister är mer prisade och älskade än sångerskan och låtskrivaren Patty Griffin. 2007 blev hon framröstad till Best Artist på AMA galan i Nashville och 2010 blev hon belönad med en Grammis för sitt gospelalbum "Downtown Church". Förutom framgångar med sina soloskivor har Patty även varit med i Robert Plants och Buddy Millers americanasuccé The Band of Joy och artistkollegor som Emmylou Harris, Joan Baez, The Dixie Chicks, Miranda Lambert, Bette Midler och Solomon Burke har spelat in hennes sånger.

I våras släppte Patty Griffin sitt nya självbetitlade album som har hyllats unisont. Låtarna är skrivna under en sjukdomsperiod då Griffin behandlades för bröstcancer. Hon har beskrivits som musikens svar på John Steinbeck i sitt sätt att empatiskt skapa berättelser om spännande och älskvärda karaktärer och deras öden. Alltid med samma obändiga tro på kärleken och mänskligheten.

Sedan invigningen 1998 har Gävle Konserthus varit den naturliga arenan i Gävle för Musik, Mat och Möten. Konserter, kongresser, konferenser, event, middagar och föreställningar samsas med Gävles skönaste utsikt. I konserthuset har även Gävle Symfoniorkester, som firade 100 år 2012, sin hemmascen. Chefdirigent för orkestern är den karismatiske, i London boende, spanjoren Jaime Martín.