Susanne Lantz är född i Norrköping och har bott där i hela sin barndom. När hon var liten så drömde Susanne om att jobba med papper och att hålla ordning.

- Min entreprenörs-ådra kommer nog från min farmors sida, säger Susanne. Min farmors mamma hade en utklädningsaffär i Norrköping.

- Min Farmor var påkläderska på teatern. Där har nog min entreprenörs och säljådra funnits. Jag var bara 15 år när jag började sälja Tupperware, för jag ville redan då tjäna pengar, Pengar är min drivkraft i livet, säger Susanne och skrattar till lite. Jag har hoppat på Oriflame och en massa olika saker.

Jag var på Posten och jobbade där tills jag fick avgångsvederlag och fick gå en Medicinsk fotvårdsspecialist utbildning hos Axelssons i Stockholm som gjorde att jag startade eget företag som 21-åring. Mitt första företag hette Foten. Jag var fotvårdsspecialist, Jag vaxade också folk och sålde då Rosen Serien vid sidan om, Rosen Serien som hade biologisk hudvård. Jag startade sedan ett företag som hetteTips n´ Toes, säger Susanne..Jag höll i presentationer, hade homepartys. Jag gillade att driva nätverk redan på den tiden.

Efter en tid flyttade hon till Östra Ryd då hon hade sålt sin butik och verksamhet men flyttade hem en liten del av verksamheten. 2004 kände Susanne att hon måste tillbaka till stan igen,

- Jag ville träffa mer folk. Det var för lugnt för mig i Östra Ryd, säger Susanne. Vi flyttade till stan igen och startade då utbildningar i en annan lokal där jag jobbade med Friskvård där allt jag jobbar med hänger ihop. Efter det började jag jobba som resesäljare. Jag jobbade som marknadskoordinator för att få folk att gå till tandläkaren. Vi byggde upp marknaden för företaget Smile, säger Susanne stolt.

- Sen ramlade jag in på ett bananskal på näringstillskottsbranschen. Jag har använt FitLine och börjat förmedla detta under perioder. När det inte funkar bygga som jag vill då söker jag mig oftast till annat men använder produkterna dagligen för de har gjort mig så gott, säger Susanne.

Susanne jobbade på Eductus som coach och utbildare en period. Hon blev sen headhuntad som arbetsledare inom lokalvården. Därefter jobbade hon med inne-sälj. Hon sökte sig sen till ett annat städföretag för att sälja hemstäd/flyttstäd och allt där emellan. Kort där efter blev hon headhuntad tillbaka till Eductus för att de behövde fler personal. 2019,

- Kvällen till midsommarafton ringer min samordnare och säger att nu har du din chans att ta över lokalvårdsutbildningarna. Du har en vecka på dig att SRY certifiera dig för du har ju sagt att du kan göra detta bättre. Som vanligt tog jag chansen som var framför mig och blev Lokalvårdslärare på Hermods. Nu är jag kontakten till Arbetsförmedlingen som är vår kund och skickar deltagare till oss. Jag jobbar där heltid idag och hade önskat att jag haft lite mer tid för allt annat jag brinner för.

Mitt i allt har jag haft danskurser fram tills att Covid -19 kom. Jag älskar Inspirera människor till rörelse och dansa det är friskvård det med och dans är en glad sport som ger energi och träning för hela kroppen men du tränar även styrka och balans. Du blir även mjuk och smidig. jag älskar verkligen att dansa, säger Susanne och skrattar gott.

Dans är ett träningspass för hela kroppen och själen. Har du haft en dålig dag (stress/ilska/ångest) så måste du släppa allt för du måste vara i nuet när du dansar. Att få många skratt under dansen och många nya vänner är ett plus.

Något som Susanne är också det är att hon är nyfiken på nytt hela tiden - Jag har även valt att testa ett nytt nätverk, Q Sciensce. Det är hälsoprodukter. Det finns bara ett 10-tal distributörer i Sverige än och det kan vara kul att vara med i början. När inte det ena bär så vill jag alltid testa något annat och här är jag nu, säger Susanne

Den dag jag inte är nyfiken längre så ligger jag med näsan i vädret.

Susanne har skrivit en bok som heter"Godmorgon snygging".Det gjorde hon när hon jobbade som coach för Serviceutbildning. Då insåg jag, säger Susanne, att när man träffar människor som är långt ifrån mogna för att börja jobba så måste man inspirera dem till att motivera sig till att börja drömma, att få dem klä sig färggladare och att ge dem komplimanger och att lära dem sätta struktur.

Det finns kanske inget jobb men det finns livsstilar att välja. Min bok säljs online, via mejl eller kontakter. Susanne har gett bort boken till dom som gått utbildning till lokalvårdare genom henne och då skriver hon sen alltid något fint i boken så de alltid kommer ihåg henne.

-Jag är nog en sån människa som inte ångrar något, säger Susanne utan istället känner att jag fått en erfarenhet och lär mig och går vidare. Jag tror att man tar lärdom av varje dag och varje erfarenhet så gör man det bättre när en ny möjlighet står framför dig.

Man får inte en ny chans – Man tar den.

Susanne inspirerar varje dag med Dagens tanke by Zoe på sociala medier, -Jag märker att folk uppskattar det.säger Susanne. Driva nätverk och kunna jobba när jag vill och med vem jag vill är min framtidsdröm säger Suannne. Mitt projekt är nu att köra friskvårdskvällar och köra homepartys med mina distributörer så att man och bjuder in 2-3 personer var.

Du har en plan, du har ett mål men hur ska du ta dig dit? En bok som ger glädje och energi, tips och ideér men även övningar så man vågar ta sitt steg, NU och inte sen.

Susanne Lantz

www.zoemakeyourstyle.se

.

Text: Eva-Lena Ivarsson      Foto: Susanne Lantz

www.connectpoint.se