Om porten möter ett hinder under stängning vänder den och öppnas och om något hindrar porten vid öppning stoppas den. En nyhet är att garageportöppnaren övervakar sig själva och alltid ställer in lägsta kraft som behövs.

För att du skall känna dig trygg och säker på att porten bara kan öppnas av dig, finns numera avancerade kodsystem, som ser till att portöppnaren enbart fungerar tillsammans med din egen fjärrkontroll. Det nya hos låssystemen är att systemet väljer bland miljontals engångskoder vid varje knapptryckning - Oåtkomliga för obehöriga!

För professionellt bruk finns nu intelligenta portöppnare/stängare med programmerbara styrenheter i form av en liten dator med till exempel en LCD-monitor. Där kan programmering göras direkt via styrenhetens display.

I tillägg till vad som nämndes för garageportarna ovan, kan jag ge några exempel på vad som kan programmeras:
Impulsdrift, sensorstyrning, mjukstart och -stopp, snabböppning, signaler vid dubbelriktad trafik, fotoceller, induktionsslingor, radarstyrda rörelsedetektorer etc.

Idag har de vanliga standard -”mini”-fjärkontrollerna upp till fyra kanaler, varav en sköter portautomatiken och de övriga tre skulle kunna användas för att göra livet lättare och skönare.
Varför inte tända belysningen inomhus, starta kaffeautomaten och sätta på ljuv musik?

Kanonerbjudande på garageportar finns på
http://www.maxideal.se
sökord: teckentrup

För mer information om portautomatik, garage- och industriportar, hör gärna av er till oss på GMP Gävle Montage & Portcenter
Villavägen 37, 806 49 Gävle
070-666 42 06 Jerker Häggqvist
070-441 72 25 Robert Häggqvist
gmport@telia.com
http://www.gmport.se