Nu har han dammat av och putsat upp "Original-Gluggen" och levererar rykande färska matlådor och sallader på Redargatan 11 vid Korpens träningslokaler på Gävle Strand vardagar vid lunchtid.
– Det här är riktigt kul, berättar Johan Björklund. Vi startade ju hela verksamheten genom att servera hemlagad husmanskost i matlådor i just den här ombyggda husvagnen. Det var då vi kom på namnet i och med att det kändes som att vi serverade lådorna genom just en glugg.

Då stod man på Erikshjälpens parkering vid Gasklockorna men har som sagt sedan dess ett antal lyckade etableringar på flera platser i Gävle med omnejd.
– Det har varit en fantastisk utveckling, berättar Johan. Vi har ökat år från år och när vi flyttade både kontor och köket intill Willys i Hemsta fick vi ännu större kapacitet och stabilitet som gett oss förutsättningar att utveckla verksamheten ytterligare med bland annat flera serveringsgsställen samt att vi kan erbjuda både lunchbuffé och lördagsbrunch i Hemsta.

Efter den här ambulerande etableringen på Gävle Strand så finns Gluggen nu förutom i Hemsta och på Brunnsgatan även på Norrtull, Valbo och i Skutskär.
– Vi hälsar både nya och gamla Gluggenvänner välkomna, säger Johan som väljer att i början personligen stå och servera de välfyllda matlådorna i den smått legendariska Gluggenvagnen.

Gluggen Gävle Strand håller öppet kl. 11.00-12.15 vardagar.
Vid köp av Gluggenkortet blir priset för nylagade lådor 57:- styck (ord. pris 63:-).
För mer information, meny och öppettider se http://www.gluggen.se