Tidigare i våras blev Merre inbjuden till Iran av Kaveh Glass som är ett familjeföretag och ett av landets största producenter av alla typer av glas.
– Det var en fantastisk resa där jag blev personligen inbjuden till huvudkontoret i Teheran och fick ett otroligt gott mottagande, verkligen med öppna famnen. Jag kontaktade och träffade dem första gången för fyra år sedan då jag var där senast i samband med att min pappa gick bort. De blev då mycket fascinerade av min historia om hur jag kom till Sverige och har lärt mig det svenska språket samt byggt upp ett eget företag i en av Sveriges finaste städer.

För några år sedan beställde Merre hem en container med glas från ett annat företag och när det kom till Gävles hamn så var det fullständig glaskross av hela lasten.
– Jag blev naturligtvis förtvivlad den gången då det blev stor ekonomisk skada för mig som det tog lång tid och mycket kraft att arbeta tillbaka. Jag tror nog att även den delen av min historia bidrog till att Kaveh Glass och familjen verkligen ville inleda ett gott samarbete med mig.

Kaveh Glass är en av mellanösterns största producenter av glas och i Iran är man just mycket duktiga på glasproduktion.
– Det är svårt att beskriva hur stor deras verksamhet egentligen är. Bara huvudkontoret är på åtta våningar och där arbetar 700 personer. De har 5 eller 6 stycken fabriker med 2800 anställda. När jag nu behövde göra en riktigt stor beställning var det därför naturligt att jag nu vände mig till dem då jag ville vara säker på att arbeta med dem som är bäst i branschen. En rolig poäng är att jag sökte faktiskt jobb hos dem för 25 år sedan när jag var riktigt ung och ville börja lära mig branschen. Därför känns det nu fantastiskt att vi har ett avtal där jag som agent får importera och sälja vidare till alla glasmästare i Sverige.

Produktionen och sortimentet omfattar i princip alla typer av glas i olika tjocklekar samt laminat, speglar, energiglas, superenergilamell och även även porslin och kristall.
– Jag kommer att inleda lite försiktigt och ta hem för mitt eget och mina närmaste kollegors bruk men målbilden är glasklar - jag siktar på att inom kort kunna förse glasmästare i hela Sverige med glas av mycket hög kvalitet till bästa möjliga pris.

När den här artikeln skrevs så har den första containern precis nått Gävle hamn. En mycket nöjd glasmästare och numera även glasimportör kunde konstatera att det var en helt felfri leverans utan spricka på en endaste ruta.

Fotnot: Merre framhåller att han är mycket tacksam för de möjligheter han fått i Sverige. Två personer som betytt mycket är den präst som under uppstarten hjälpte honom med finansieringen av körkortsutbildningen då han de första månaderna faktiskt cyklade runt i Gävle med sina glasrutor. Den andre är bortgångne superentreprenören Sören Thyr som ställde upp från start men även lärde ut att man måste verkligen vilja kämpa för man får ingenting gratis.
År 2006 blev Merre utsedd till Årets Nybyggare och 2010 fick han ta emot priset som Årets nybyggarambassadör i Gävleborgs län av Kungen på slottet.

Kontakt:
Merre Nesaei
Merres Glas AB - Glasakuten
070-400 60 00
E-post: info@glasakuten.nu
http://www.glasakuten.nu

För mer information se:
http://www.kavehglass.com

Bildtexter: Glasimportören Merre med glascontainer i hamn.
Merre med Kimia Atarnejad som är exportspecialist på Kaveh Glass.
Merre med Hamed Ehtesham som är Glass export manager på Kaveh Glass.
Merre med Hamed Ehtesham, Glass export manager på Kaveh Glass.
En felfri container av glas från Iran har nått Gävle hamn.