Malin Rogström tittade på matchen tillsammans med några andra GIF-supportrar. Jonas Lantto och Erik Törnström var spellediga, Erik på grund av en smäll på foten i samband med senaste träningen. Men Erik lovade i alla fall att han ska visa upp några av sina bästa trix när han är fit for fight igen.
– Hur ska Gefle kunna träna anfallsspel med reserver i laget, sa Johan Norrström när laget presenterades.
Det visade sig sen att farhågorna inte besannades eftersom Gefle skapade mängder av målchanser med skott i både stolpe och ribba. Plus att Syrianskas målvakt var riktigt bra.
– Gefle verkar ha ett bra lag med många unga spelare så de behöver ha flyt i början, tyckte Olov Mattsson och Tomas Moström.
Gefle vann matchen med 1-0 och det var nyförvärvet Netan Sansara som var sist på bollen när han nätade med en nick i samband med en tilltrasslad situation vid Syrianskas mål.
Daniel Ytterbom var under många år en viktig kugge i Gefle IFs anfallspel i Superettan 2001-2004 och Allsvenskan 2005-2007. Totalt svarade Daniel för 24 mål under de åren.
– Vi måste ha lägre förväntningar i år eftersom Gefle har tappat flera spelare som svarade för många poäng förra året, sa Daniel Ytterbom. Det är flera nya och unga spelare och dessutom en ny tränare (Johan Mjällby) så de nya spelarna måste visa framfötterna.
Daniel var inte så bekymrad över resultaten i de första matcherna.
– De har tränat hårt under vintern och mest fysik så spelet kommer att bli bättre ju fler matcher och bollträning de får i kroppen, sa Daniel Ytterbom.
Eftersom matchen dominerades av Gefle mot ett lag som de ska konkurrera mot i Superettan, så börjar det trots allt att se rätt bra ut!