Som alla förmodligen vet vann Gefle IF Fotboll matchen med 2-1 efter ett väldigt bra försvarsspel. GIF tog i och för sig ledningen med ett riktigt kanonmål av Lantto efter en väldigt snabb och genialisk kontraattack. Men Värnamo kvitterade så att pessimisterna började ana morgonluft. Men GIF gjorde 2-1 på ytterligare ett kanonmål, denna gång av Ljungberg. De 1.487 på läktaren kunde traska hem med positiva känslor – även pessimisterna!
Så här lät det före och under matchen, så förstår man varför vi blev så nöjda!
Före matchen
Andreas Dahlén, f.d. fotbollsproffs varav tre säsonger i GIF: - GIF har nästan ett helt nytt lag som spelar idag så det är helt öppet och kan gå hur som helst.
GIFs klubbdirektör David Norell-Hussein: - Jag är full av förväntningar!
Lars Wärn, fotbollsentusiast: - Jag tror att GIF vinner, jag är ju optimist.
Magnus Lindmark, försäljningschef på Bilmetro var på plats med hela VW-gänget: - Det blir 2-0 till GIF och jag hoppas att de ska få lika stora framgångar som oss!
I halvlek
Jimmy Haaranen, fotbollsprofil och allsvensk spelare i Brage samt tränare i Brynäs och Gefle IF Fotboll: - Lite för passivt av GIF och de måste vara bättre de sista 20 metrarna.
Bosse Andersson, idrottsprofil som spelat SM-final i bandy 1972, spelare och tränare i GIF bland annat: - De har spelat riktigt bra men inte de 20 sista minuterna av första halvlek.
Anonym: - Noterar att spelet är bättre än förra året eftersom 0-0 i halvtid är bättre 0-4 förra året!
Efter Matchen
Svante Grundberg tillsammans med brorsan Anders: - Det gick i alla fall bättre än förra året!
Det var också premiär för en ny matentreprenör på Företagscentrets restaurang, nämligen Två Kockar. Ann-Sofie Olsson och Jimmy Wettainen var på plats för att ordna med maten.
– Det var nervöst före, kan jag säga, men nu känns det bra, sa Jimmy när alla ätit klart.
Matgästerna var också väldigt nöjda!
Örjan Löfström, Bilmetro: - Det var god mat, minst lika gott som förra året!
Anna Asplund, en av ett gäng ledare och fotbollsföräldrar med ungdomar i GIF-lag: - Maten var jättegod, särskilt salladen med rödbeta.
Sammantaget en bra premiär med nästan 1.500 åskådare, god mat och inte minst en seger! Mjällbyeffekt?