Klubbdirektör Eva von Schéele-Frid hälsade alla välkomna tillsammans med kvällens värd, Magnus Lindmark.
– Det finns 5 500 fotbollslag i Sverige och 16 av dem gör upp om SM, och vi är ett av dem, sa Eva von Schéele-Frid.
Förra året blev ett lyft för Gefle IF i och med flytten från gamla Strömvallen till en av Sveriges finaste fotbollsarenor, Gavlevallen.
– Våra matchintäkter ökade med 100 procent och sponsorintäkterna med 40 procent 2015, berättade Eva. Dessutom var resultatet i balans trots att vi inte hade särskilt några intäkter från spelarförsäljningar.
Efter klang och jubelföreställning när Gavlevallen invigdes med segermatchen mot Sundsvall blev det en liten dipp mot slutet av säsongen.
– Målet är att expandera och för att kunna göra det behöver vi förbättra logistiken kring matcherna och arbeta med att värva mer publik, sa Eva. Vi vill förbättra miljön så att publiken känner sig ännu mer välkommen.
Restaurang Solsidan har rustats upp med nya möbler och en snygg matta bland annat.
Men det är inte bara elitfotboll, Gefle IF tar idag hand 1 000 barn och ungdomar i åldern 5-16 år och som spelar fotboll i olika åldersgrupper.
– Det finns ett behov av att kunna ta emot många fler barn och ungdomar eftersom intresset är så stort, sa Eva. Vi behöver fler planer och hoppas att det ska gå att ordna på Sörby IP i Andersberg.
Först var han fruktad center och nu är han en framgångsrik sportchef i Gefle IF, Hasse Berggren, som lyckats värva spelare som man annars bara kunnat drömma om med den budget som står till buds.
– 2015 utvecklade vi spelet och många av våra nyförvärv kommer till oss för att vi spelar en attraktiv fotboll, sa Hasse Berggren. Vi har idag ett frejdigt anfallsspel och där har vi haft stor hjälp av att det blivit så mycket bättre förutsättningar på Gavlevallen när det gäller planen men också nya, fräscha omklädningsrum med mera.
Ett av nyförvärven utmärkte sig redan förra året när han gjorde årets mål på Gavlevallen. mittfältaren Simon Skrabb, som då spelade i Åtvidaberg. Det finns flera duktiga nyförvärv men bara en av dem har spelat i högsta franska ligan, La Liga, mot en viss Zlatan Ibrahimovic. Bland övriga nya finns målvakten Andreas Andersson samt mittbacken Joshua Nadeu, som ska fylla tomrummet efter David Fällman, som flyttat till Kina. Nya i backlinjen är också Simen Rafn och Anton Lans.
Det finns också tre nya spelare med ungdomskontrakt, Adrian Bjelkendal Haaranen, Viktor Frodig och Samuel Gussman.
En som har en viktig del i Gefle Ifs framgångar och utveckling är populäre tränaren Roger Sandberg, som för tredje året leder laget.
– Det har varit väldigt utvecklande arbete, från första året med massor av nya spelare och med dåliga träningsmöjligheter till nu med nya härliga Gavlevallen, sa Roger Sandberg. Vi har en vision att kunna utveckla spelet ytterligare här på Gavlevallen.
Målfabrikationen har ökat från 2014 i snitt ett per match till 1,5 per match 2015. Tyvärr har det också blivit fler baklängesmål.
– De flesta av baklängesmålen förra året var från tre halvlekar i tre matcher där vi tappade spelet, sa Roger.
Bästa minnet från 2015 var självfallet invigningen mot Sundsvall, för både inramningen och segern, en riktig festkväll minns Roger.
– Vi försöker värva spelare som vi tror ska passa in i vårt spel, men vi måste vara öppna för att göra förändringar, sa Roger. Jag vill att spelarna ska vara med och ha egna idéer hur vi ska spela, men i slutänden så måste ju någon bestämma.
Inför matcherna har Roger en genomgång med spelartruppen, men det kan också vara aktuellt att göra det med enskilda spelare eller mindre grupper.
– Svenska Cupen är bra för då kan man träna på att förbereda sig för match i stället för att bara träna, sa Roger. Tyvärr drabbades vi av skador och sjukdomar och lyckades inte gå så långt som vi hade önskat.
Roger tycker att laget i och med årets nyförvärv fått in mer spetskompetens vilket ökar konkurrensen om platserna i startelvan.
Önskerubrik i år?
– SM-guld till Gefle, sa Roger med ett stort leende.
Vi får i alla fall hoppas att årets serie ska innebära flera positiva rubriker än 2015!