Elvisforum heter den nordiska föreningen som arrangerar Elvisfestivalen och de är även den officiella fancluben för Elvis. Ordförande Tyrone Hansson hälsade mängder av både nya och gamla festivalbesökare välkomna till det anrika Stadshotellet som varit värd för tillställningen i mer än 30 år.
I de välfyllda salarna trängdes fans i alla åldrar med mängder av utställare som sålde samlarföremål och Elvis-souvenirer.
Elvis-nestorn Bruno Tillander höll ett mycket intressant föredrag om Elvis och sina USA-resor.
– Det är en speciell känsla för mig att träffa så många ansikten som jag sett i 40 år ända sedan jag startade Tidskriften Elvis 1979. Vi hade som mest nästan 1500 prenumeranter/medlemmar. Elvis Festivalen hade premiär 1982 med publikrekord ett år på nästan 500 besökare. Det var andra tider. Men det blev många kramar den här dagen, man har många vänner i Elvisvärlden och gemensamt har vi denna underbara Elvis som aldrig slutar att förundra oss.

Under hela dagen bjöds det på massor av rockande underhållning The High-Jacks värmde upp innan det fantastiska Uppsalabandet Kent Wennman Rockabilly Kvartett tog över scenen. Därefter kompade de Sveriges egen Wanda Jackson, Emmy Lou som har en fantastisk pipa innan eftermiddagens höjdpunk Henrik Åberg intog scenen.
Henrik var i toppform och levererade att antal Elvisklassiker med tyngdpunkt från 70-talet. Inte ett öga var torrt och hela Stadshotellet gungade rejält till takterna av en mycket inspirerande version av Suspicius minds innan föreställningen avslutades med allsång till Can´t help falling i love och en rockig version av Walk a mile in my shoes.
– Fantastiskt att efter 23 år senare återkomma till Elvisfestivalen i Västerås och möta både nya Elvis-fans, men även återse flera av dom som var där när jag som 20-åring under mitt debut år som artist spelade där, säger Henrik. Då fick jag dessutom äran att träffa Elvis vapendragare Charlie Hodge som också var inbjuden gäst. Kändes lite som att komma tillbaks i tiden.

Därefter blev det gemensam middag för de som bokat detta innan festen fortsatte med uppträdande, dans och karaoke till långt in på nattkröken. Den man vi lärde känna med namnet Elvis Presley har för länge sedan lämnat oss men legenden och hans musik lär leva vidare i århundraden framöver.
– Känslan är jaaa, naturligtvis kör vi nästa år igen, hälsar Tyrone. Vilken gemenskap och fantastisk musik med massor av härliga besökare som förgyllde allt. Nu börjar planering inför nästa år. Vi vill att ännu fler ska uppleva detta!


Elvisforum är en ideell förening med medlemmar över hela Norden. Föreningen verkar för att aktivt främja minnet av Elvis Presley samt att regelbundet anordna sammankomster för medlemmarna på olika orter i Sverige. Sammankomsterna omfattar bl.a. uppträdanden, föredrag, värdering av Elvis memorabilia, ”swap meetings” m.m. Föreningen är öppen för alla och verkar helt på ideell basis.

För mer information se
http://www.elvisforum.se
https://www.facebook.com/elvisforumswe


Artikeln är fri att dela i sociala medier eller bloggar för de som medverkar i någon form i text och bild.