Debutsingeln är en symbol för självkärlek i en tid fylld av ytlighet och ensamhet trots ständig uppkoppling. På dagarna arbetar Maria som Program Manager på ett telekomföretag i ett program som passande nog förkortas POP! På kvällarna drömmer hon om ett liv fyllt med mer kärlek, musik och harmoni.
– Calling for You togs faktiskt bort som öppningstitel på Happy Ending. Den hade helt enkelt för bra vibbar för att inte skickas till Melodifestivalen, berättar Maria. Dessa 2:38 minuter är tveklöst det bästa jag varit med och gjort hittills. Ljudbilden är fylld av karibiska POP-vindar, en fet kör och mitt eget sound.

Då hon är en mycket upptagen mamma och entreprenör tillsammans med sin nya karriär som POP-drottning, missade hon dock tyvärr deadline till Melodifestivalen. Månader senare och återhämtad från denna besvikelse är det dock dags att låta denna låt se dagsljuset.
Med den här singeln vill Maria öka medvetenheten bland tonåringarna då hon som tonårsmamma bryr sig kanske lite extra om den generation som ska ta hand om oss lite äldre en vacker dag.
– Jag är inte avundsjuk på barnen som växer upp nu, däremot riktigt orolig. Vi bör lära våra barn självkärlek och respekt. Många av dem exponeras ständigt och jämförs och jämför med det som visas på sociala medier. En ”desillusionerad verklighet”. Om vi ​​lär dem att bli kära i sig själva istället och samtidigt vara empatiska mot andra, utan att bli narcissister, så kommer vi att bygga ett starkt och stabilt samhälle, hävdar Maria. Vi ska aldrig tävla eller jämföra oss med någon annan än oss själva. Visionen med den här låten är att få framföra den live på scen med stöd av en riktigt stor barnkör som skanderar budskapet, kärleken till en själv - den oändliga kärleken du får när du älskar dig själv först är massiv!

Om Maria Rodhe
Maria Rodhe växte själv upp i en dysfunktionell familj som dotter till en periodvis alkoholiserad far. Hon brydde sig alltid om andra men kände sig ändå alltid ensam. Ett klassiskt medberoendebeteende. Hennes vapen blev att dölja sina egna känslor långt inne och att hålla sig lugn när helst det uppstod kaos. De senaste åren har hon arbetat mer med sig själv och hon har stöttat yngre generationer som mentor. Hon har också hållit föreläsningar för skolbarn om att lyckas som entreprenör i en mansdominerande bransch när omständigheterna kanske inte alltid är perfekta. Maria Rodhe har tillbringat många år som framgångsrik konsult och företagare inom IT men nu ser vi henne i en helt ny roll.
Maria slog igenom som 40-åring som artist. En dröm hon aldrig anat kunde bli möjlig. Hon är en av många många andra som levt sitt liv i rädsla för vad andra skall tro tycka och tänka. Inte förrän hon bröt mönstret började det hända något, resultatet har ni här och Maria Rodhe förtjänar en chans för att bevisa för alla där ute som drömmer, att det är aldrig för sent samt för att det är väldigt ont om POP artister som slår igenom som 40 plus.

Röster om Marias EP Happy Ending
 ”Den smarta användningen av olika instrument och ljud hjälper till att lyfta den här EP:n till en speciell nivå. Maria Rodhe har skapat en väldigt cool debut-EP. Jag har fortfarande hooken till ”You and Me” i mitt huvud när jag skriver detta.” // Fonz Tramontano, Clouzine Magazine, 30:e upplagan

”Du skulle bli förvånad över att få reda på att hon inte riktigt har brutit sig in i mainstream ännu, arrangemanget och produktionen låter som direkt från ett större bolag.”// Kartik Sundar, Find No Enemy

”Ljudupplevelsen är mycket behaglig och en klar hit bland popentusiaster. Ännu viktigare för mig, det här spåret låter det här albumet avslutas med en hoppfull, spännande ton – det sanna lyckliga slutet. I slutet av varje hjärtesorg finns en annan berättelse om kärlek på väg att börja. Och det är känslorna som den här låten lämnar mig med när albumet stängs av.”// Kirti Suri, SinusOidal Music
 

För mer information och kontakt
E-post: management@mariarodhe.com
Mobil: 0736- 303467
Hemsida: https://mariarodhe.com
Flera pressbilder >>

Länkar med tidigare musik och release av Calling for You 7/1-22
Spotify
Soundcloud
YouTube Music
Tidal