En stor trend som väntas växa i det nya decenniet är just att skapa ett teknikfritt rum i hemmet. Det kan finns flera anledningar till att vilja ha ett rum fritt från teknik hemma. Många av respondenterna bland Svensk Fastighetsförmedlings undersökning uppger att ett sånt rum skulle ge mer rum till att umgås med familjen och tio procent menar att ett teknikfritt rum kan bidra till ett större lugn och minska stressen bland familjemedlemmarna.

Framias senaste trendspaning visar tydligt att inredningstrenderna 2020 går mot att vi inte kommer vilja konsumera på samma sätt som tidigare.

- De sista åren har inredningstrenderna haft fokus på kvantitet. Vi har bland annat sett trender som gigantiska tavelväggar med många tavlor snarare än ett fåtal. I år däremot så ser vi tendenser till att vi hellre investerar i ett fåtal utvalda inredningskomponenter som kan leva många liv. Vi ser också mycket djur- och naturmotiv och uppe på våra väggar. Vi vill ha en mer harmonisk vardag och gärna att vårt hem blir vår oas, säger Darko Lazarevic, VD på Framia.

I år kommer vi därför se mer av naturens egna färger som speglar människans längtan efter harmoni och avkoppling i den snabba högteknologiska världen vi lever i. 2020 innebär att vi matchar beige med grått och även grågröna toner.

Om Framia
Webbshopen Framia.se lanserades 2013 och är ett nytt modernt koncept som erbjuder ramar, inramningsservice, print och tryck. Genom en bra kombination av varumärken, kvalitet och service som är under ständig utveckling fortsätter företaget att expandera.

Hemsida: https://framia.se/