Att glida på båda fötterna är en stor del av hockey och lägger grund för riktningsförändringar, puckkontroll och kroppskontakt.

NHL forwards glider enligt forskare på the Institute for Hockey Research in Calgary med båda fötterna och klubban nära isen 40 procent av istiden under match.

Forwards ägnar 5 procent av tiden på isen åt att åka på halvfart utan puck. Lika lång tid som baklängesåkning sker under en match.

Knappt 1 procent är åkning på halvfart med puck, och bara 0,4 procent av tiden är på högsta fart med pucken. 0,2 procent är start och stopp med puck.

Michael R. Bracko, EdD, CSCS, FACSM, idrottsfysiolog
på the Institute for Hockey Research in Calgary, AB.


http://webcoach.se/pages/view/hockey


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se