1. Enkelt
Ett husbygge är aldrig helt enkelt, men det kan knappast bli lättare än när man bygger ett nyckelfärdigt hus. Istället för att göra allt koordineringsarbete själv tar du hjälp av en totalentreprenad som håller i alla trådarna. Huset tillverkas i fabrik och monteras på plats. Vi vet exempelvis att det är riktigt lätt att bygga hus med LB-Hus, https://www.lbhus.se/bygga-hus som erbjuder olika typer av nyckelfärdiga hus.

2. Olika färdigställandegrad
Bara för att ett hus är nyckelfärdigt innebär det inte att du måste stå och titta på när det byggs. Många som väljer denna lösning gör det förstås för att själv slippa göra jobbet. Samtidigt är det många som gärna gör en del av arbetet själva. Därför erbjuds ibland olika färdigställandegrader. LB-Hus, som vi nämnde, har exempelvis fyra grader av färdiga hus. Om du föredrar att själv lägga golv, måla, fixa innerdörrar och socklar med mera går det utmärkt. Den som är riktigt händig kan göra allt monteringsjobb själv eller ta över när själva husstommen monterats.

3. Lättare att hitta mark
Det kan vara lättare att hitta en bra tomt att bygga ett nytt hus på än att hitta det perfekta huset. Om du letat efter ny bostad någon gång vet du hur svårt det kan vara att få allt att stämma. Då är det mycket lättare att bara fokusera på att försöka hitta en tomt som passar. Hur huset ska se ut bestämmer du sedan själv i lugn och ro genom att bläddra i hustillverkarens katalog. Vissa hustillverkare erbjuder även en lista med byggklara tomter.

4. Valmöjligheter
En av de största fördelarna med att bygga nytt jämfört med att köpa ett befintligt hus är att du själv kan bestämma exakt hur huset ska utformas. Fördelen med nyckelfärdigt hus jämfört med ett som du bygger helt själv är i sin tur att hustillverkaren presenterar en rad färdiga tillval som du kan välja bland. Det är lite som att beställa extrautrustning till den nya bilen. Enkelt och spännande på samma gång. Sätt dig ner med huskatalogen och kryssa för de tillval som du vill ha. Vill du utrusta bostaden med braskamin, solceller eller vill du kunna styra hemmet via mobilen? Sådant beställer du lätt som tillval.

5. Lättare att göra en budget
Slutligen är det mycket lättare att beräkna vad kalaset kommer att kosta om du bygger nyckelfärdigt hus. I erbjudandet som du får från hustillverkaren ingår hela kostnaden för husbygget. Det uppstår inte några otäcka överraskningar, vilket ofta kan vara fallet när du bygger själv.