Kreditkort har blivit vanligt i Sverige som ett betalsätt. Dess långa räntefria perioder och återbäring på inköp har gjort kreditkort populära. I situationer när sparpengarna inte räcker till för en spontan eller oväntad utgift så är kortet smidigt att använda.

https://finanso.se/, som lanserade sin tjänst på svenska marknaden tidigare i år, vill nu uppmana fler till att tänka efter före de handlar för att vara säker på att man har råd att betala tillbaka beloppet.

”Ett vanligt misstag som många gör är att de fortsätter handla på kortet följande månad vilket leder till att skulden och avgifterna ökar. För att undvika detta så måste man vara varsam när man använder kreditkortet. Det handlar om ekvationen pengar in mot pengar ut, och har man obalans i ekvationen är det bättre att tänka till före man skaffar sig skulder”, säger Christian Soelberg Due på Finanso.se

Kreditkort är alltså en bra och smidig buffertlösning för den som är i behov av att låna pengar under en månad eller kortare tid. Var och en behöver vara ärlig mot sig själv och tänka efter en extra gång om man har råd att betala tillbaka.


Om Finanso.se
Finanso.se drivs av Finixio Ltd. Företagets vision är att kunna hjälpa och vägleda konsumenter att investera pengar och förbättra sin privatekonomi. På sajten finns allt ifrån guider, jämförelsetjänster till ett flertal läsvärda artiklar.