Svenskarna är generellt sett duktiga på att spara. Men så här vid starten på hösten är det vanligt att fler eftersöker tips och råd för hur man snabbt kommer igång med sitt sparande. Av den anledningen har jämförelsetjänsten Financer.com nyligen publicerat en vägledning om just sparande, läs om sparande på Financer.com.

I guiden får man lära sig grunderna om hur man börjar spara pengar, men även metoder för att investera dem för att få kapitalet att växa med tiden. Att spara pengar är nämligen ett bra sätt för att trygga sin framtid. Det finns numera många metoder för att bygga upp en ekonomisk trygghet på. Innan man sätter igång med sparandet är det också viktigt att ha tydliga mål och en tidsplan med sparandet.

Några av de vanligaste sparformerna är följande:

  • Sparkonto
  • Investera pengar
  • Aktier
  • Fonder
  • Investera i P2P-lån
  • Kryptovalutor

“Många är ute efter en säker sparform med hög avkastning eller en så hög sparränta som möjligt. Många gånger är ett sparkonto det tryggaste och mest stabila valet. Trots att avkastningen inte blir den högsta så finns det trots allt sparräntor som lämpar sig bra till ett vanligt sparande. I vår guide jämför och listar vi mer än hundra olika sparbanker med de bästa sparräntorna”, säger pressansvarig på Financer.com.

Enligt ny undersökning som gjorts av Bluestep Bank har även pandemin har fått fler att vilja se över sin privatekonomi. Nästan varannan svensk svarar i undersökningen att det rådande utbrottet har fått dem att vilja spara mer i högre utsträckning. Detta är också något som syns bland unga i åldrarna 18–29 år.

Presskontakt

Tobias Ahlqvist, Country Manager Financer Sverige

tobias@financer.com