– Det här är ju första gången som helt egen och det skall bli mycket kul, berättar Filip. Jag är 100 procent laddad för uppgiften och ser verkligen fram emot det här möjligheten.

När tar du över och vad kommer det att bli för inriktning på verksamheten?
- Jag siktar på att öppna i början av augusti. Inriktningarna blir att servera lunch och utveckla cateringverksamheten samtidigt som jag ser fantastiska möjligheter att skapa en central festvåning i de här genuint trevliga och funktionella lokalerna. Vi har faktiskt plats för upp till 130 sittande gäster.

Vad har du för målsättning och vision med den här etableringen?
– För mig är det här en långsiktig satsning som jag räknar med att arbeta med i många år. Sedan vill jag naturligtvis fortsätt att utvecklas inte minst genom festvåningen och samarbeta med ännu fler företag.

Vad tar du då med dig med dig efter åren på Slick City?
– Det har ju varit en fantastiskt rolig resa sedan vi tog över 2012 men det känns helt rätt att gå vidare då jag fick den här möjligheten. Vi gör det i största samförstånd. Rent praktiskt så får jag ju med mig en del av vår duktiga personal liksom flera fasta kunder. Där har vi bl.a. samarbetet med skolluncherna och Realgymnasiet sedan så är ju alla äldre välkomna hit då vi flyttar med Seniorluncherna som verkligen har blivit en succé. Slick City stänger luncherna då man kommer att bygga om övervåningen med en annan inrikting så även där kommer det att hända en del spännande grejer.

Hur kommer det sig att du hamnande i restaurangbranschen?
– Det var ju genom pappa, Lennart Karlsson, som jobbat mycket inom restaurang så det kändes självklart redan från början. Jag började springa inne i köket på Gävle Bro redan som liten men sedan fick jag börja jobba på Storsjömässen inne på Sandvik redan i unga år. Jag läste Restaurangprogrammet på Bessemergymnasiet i Sandviken och sista året så fick jag börja jobba på Högbo Brukshotell.

Vilka ställen har du arbetat efter det?
– Det har blivit några ställen genom åren. Engeltofta, Interpool, Gourmet Blå på Konserthuset och även på Kalles. Då körde jag Coromantmässen dagtid och sedan Kalles hela kvällarna. Men det där var förstås innan man fick sambo och grejer!

Vad har du för intressen förutom ditt arbete.
– Jag är ju sportintresserad, har lirat hockey och spelar en del golf. Men frågar du min sambo så är jag en riktig travnörd! Men sedan är det faktiskt att vara hemma och njuta av just god mat och därtill hörande drycker!


Namn:Filip Karlsson
Ålder: 31 år
Bor: Radhus i Valbo
Familj: Sambo Josefine och hunden Melker