Cecilia To fick i uppdrag att designa och utveckla en barntallrik och sked som sitt examensarbete under sin industridesignutbildning. Resan från idé till färdig produkt har både varit rolig, lärorik och krävande.

Med noggranna studier kring barns matvanor och med ett nära samarbete med föräldrar och barn har Cecilia To identifierat de behov och krav som ställs hos barn som lär sig att äta, för att i slutprodukten uppfylla de.

Tallrikens och skedens alla former har sin funktion och finess - inget är lämnat åt slumpen. De inåtlutande kanterna underlättar för barn att få upp maten på skeden och hindrar maten att fösas över. En plan och vit ätyta utan motiv hjälper barnet att fokusera på maten och underlättar för föräldern att skära maten. Det var bara för att nämna några av de smarta och funktionella egenskaper tallriken och skeden har.

Drygt 2 år efter Cecilias examen massproduceras produkterna och säljs nu i dagligvaruhandeln! Efter sina studier flyttade Cecilia tillbaks till Hofors och driver nu design konsultföretaget CC2 Design inom industridesign.