Under mötet fick deltagarna tillfälle att presentera sig och berätta om vad de erbjuder sina kunder samt ett antal framgångsrika exempel på hur medlemmar gör affärer, inte i första hand med varandra i nätverket, utan att de som ambassadörer för varann fungerar som säljare åt de övriga medlemmarna i närverket.

Till skillnad mot andra nätverk så får endast ett företag per bransch representeras i varje team. Det bjöds också på två kortare men icke desto mindre intressanta föredrag av medlemarna ICA Supermarket Strömsbro och webbyrån Webbo. Efter mötet var det rundabordssamtal där det diskuterades möjligheter att samarbeta med personerna i teamet och deras kontaktnät.

– Äntligen kan vi träffas på riktigt igen, sade Robert Grundell, Regionansvarig i Gävleborg när han hälsade gästerna välkomna. Jag har lärt mig att uppskatta digitala möten men har verkligen längtat att träffa personer IRL. Det är lätt värt att kliva upp tidigt på morgonen när jag vet vilken energiboost jag får på våra möten.

I Gävle finns idag ett frukost- samt ett lunchteam som träffas en gång i veckan.
– Gävles lokala näringsliv är på gång. Det känns fantastiskt roligt att få vara med ett i ett affärsnätverk där det är uttalat att vi samarbetar och hjälper varandra att skapa affärer, säger Alexander Ekqvist, manager assurance och till vardag auktoriserad revisor på Grant Thornton. Kraftfulla säljpitchar, presentationer, hög energinivå och många goda skratt får mig att se ljust på framtiden tillsammans med BNI.

BNI vill förbättra sättet att göra affärer på genom principen Givers Gain - den som ger får tillbaka. Detta gör man genom att bygga nätverksteam där vissa går med för gemenskapen och för att utveckla sig själva i sin yrkesroll, andra för att bredda sitt kontaktnät och hitta nya samarbeten, men de flesta går med för att på sikt få fler affärer. Affärer som skapas genom förtroende och tillit till varandras person, kompetens och leverans.
– Underbart att äntligen kunna anordna fysiska affärsmöten och den energi som fanns i rummet gick nästan att ta på, summerade Robert.

Teamen ser nu fram emot att åter kunna träffas fysiskt och nästa öppna hus med frukost planeras tisdag den 26 oktober.

För mer information kontakta
Robert Grundell
072-449 03 63
robert.grundell@bni.nu
http://www.bni.nu

Om BNI
Business Network International är ett internationellt nätverk för företagare med syftet att skapa affärer genom personliga rekommendationer. Organisationen finns i över 50 länder. Nätverket består av medlemmar från upp till 50 olika branscher som träffas regelbundet i lokala grupper.