Numera erbjuder de allra flesta bilvarumärken elbilar för att hänga med i trenden. Det kan antingen vara renodlade elbilar men också laddhybrider som består av en kombinerad elmotor med förbränningsmotor. Allt mer talar dock för att det framöver enbart kommer finnas renodlade elbilar som drivs av enbart elmotor. 

Elbilar är inte bara bättre sett till ekonomin för konsumenter. Det är också en stor fördel för miljön. Det är ingen hemlighet att fordonsbranschen idag står för en stor mängd av alla växthussläpp i världen. Inte minst i Sverige där vi ser ett varmare klimat, stigande hav, mer regn, tidigare vårar och extremväder. Allt till följd av klimatkrisen.

För att förbättra situationen behöver fler konsumenter se över sitt sätt att leva och konsumera. På grund av detta väljer allt fler konsumenter en elbil framför en fossildriven bil.

Den nya tjänsten hjälper konsumenter att kostnadsfritt jämföra marknadens alla elbilar på ett och samma ställe. Man kan tro att valet av elbil är enkelt men det finns en hel del faktorer som är viktiga att jämföra innan man gör sitt val.

På plattformen tillåts konsumenter bland annat jämföra elbilars räckvidd, laddeffekt och typ av ladduttag. Det går smidigt att filtrera och sortera utefter vad man som konsument tycker är viktigast. Dessutom presenteras en hel del bilder på vardera elbil för den som tycker att utséendet på sin nya elbil är viktigt.

Portalen är fylld med information om samtliga elbilsvarumärken och svar på de vanligaste frågorna när det kommer till elbilar. Det kan vara frågor såsom vad en elbil kostar, hur man laddar en elbil och vad det kostar att köra en elbil per mil. Helt enkelt den typen av frågor man som konsument ställer sig innan man tar beslutet att skaffa en elbil.

Konsumenter kan också via sajten bli varse om vilka elbilar som planeras släppas under året för att hålla sig uppdaterade med de senaste nyheterna.

Elbilista är alltså en samlingsplats för alla elbilar i Sverige. Samlingsplatsen underlättar för konsumenter avsevärt då de inte behöver ta sig till vardera elbilsleverantör för att läsa på och därefter göra sin egen jämförelse. Att använda Elbilista innan man gör sitt val av elbil kan alltså bli avgörande för den kommande vardagen med elbil då det är viktigt att man väljer rätt bil sett till sin situation.

Vi kommer förmodligen se fler tjänster liknande Elbilista framöver inom olika branscher oavsett om det gäller elbilar, mobilabonnemang, resmål eller produkter. Denna typen av tjänster förenklar vardagen och diverse val för konsumenter då de hjälper till att fatta mer välgrundade, informativa beslut.