- Att många bilister byter däck tidigt har också att göra med att däckverkstäderna endast har två veckor på sig att byta däck, vilket leder till långa köer för däckbyten, säger Lars Beckman i en kommentar till dagens kaosartade situation.
- Det bästa vore att Regeringen föreslår Riksdagen att ändra till ett senare datum för när vinterdäcken ska vara avlagda, som det var förr, fortsätter Lars Beckman. Det skulle leda till en högre trafiksäkerhet och det skulle ha stor påverkan på trafiksäkerheten i Sverige om bilisterna fick större möjlighet att välja när det är lämpligt att lägga på sommardäcken beroende på de lokala väderförhållandena.
I en kommentar till att många bilister nu kör omkring med sommardäck istället för vinterdäck trots att väglaget kräver vinterdäck säger Ulf Berg:
- Sverige har höga ambitioner för trafiksäkerhet där däcken spelar en avgörande roll. Då är det olyckligt att tvinga folk att lägga på sommardäcken på en tid som ligger så nära vintern i ett avlångt land som Sverige där det kan vara en meter snö i norr och fortsatt snöande samtidigt som det kan vara vår söder om dalälven.
Det är tillåtet att köra med dubbdäck från 1 oktober fram till 15 april när sommardäcken måste sättas på.

Kontakt:
Lars Beckman, (M) riksdagsledamot för Gävleborg
Mob: Kontakt: 0703 – 613696
e-mail: lars.beckman@riksdagen.se

Ulf Berg, (M) riksdagsledamot för Dalarna
Mob: 0702 - 504340
e-mail: ulf.berg@riksdagen.se