Dojan flyttade år 2005 sin chiropractor verksamhet till Skomakargatan och utökade då även med ett gym. Gymet blev inom kort mycket populärt och helt enligt planerna var de som tränade där "vanliga" människor i alla åldrar.

I början av året tog Dojan beslutet att satsa fullt ut på sin kärnverksamhet, chiropractiken.

- Jag kände att då "praktiken" börjat gå så pass bra hade jag inte längre tid att ägna mig åt gymet. Samtidigt ville jag ju gärna ha tillgången till gymet kvar, då flera av mina kunder även tränade där för att nå bästa resultat med behandlingen, säger Dojan.

Lösningen blev ett samarbete med Patrik Ökvist, som sedan en tid var en flitig besökare på gymet. Patrik övertog gymet i februari och döpte det till "Aktiv Motion". Både gymet och chiropraktiken har nu fått en rejäl ansiktslyftning, många maskiner har redan bytts ut och fler nya är på väg in. Ingången har flyttats så nu får besökarna både till praktiken och till gymet gå in via den fräscha entrén på Staketgatan 7.

- Det här känns jätte bra, säger Patrik. Nu har vi flera kompetenser på samma ställe.

Gymet har idag igenomsnitt 70 besök per dag. Det är oftast inte fler än 15 som tränar samtidigt.

- Ska man träna vill man ha effektiv träning, inte köa, säger Patrik och berättar att gymet har öppet alla dagar i veckan mellan 05.00-22.00.

- Vi är stolta över att ha skapat ett "familjärt" gym, här vågar alla träna, säger Dojan och Patrik och hälsar samtidigt en av stamkundernsa, pigg dam på 75 år, välkommen till träningen.