- Dödligheten i Asbest ökar fortfarande idag, mestadels beroende på gamla synder för många år sedan. Tyvärr späds statistiken fortfarande på med nya fall – och det på grund av oförsiktighet, okunnighet och slarv – och brist på lämplig skyddsutrustning på arbetsplatsen.

Magnus Hammarlund, Coor: -När det gäller asbest är det bäst att låta ett företag, som vet vad de gör, ta hand om arbetet. Just asbestjobb kräver specialutbildat folk! Sedan finns det en mängd andra arbeten som också kräver god skyddsutrustning.

Och så en liten varning: Nu när gamla hus rustas upp och badrummets och kökets kakel byts ut, måste man vara observant på, att gammal kakelfix kan innehålla asbest! Hur många använder skyddsutrustning vid dessa arbeten?

Ja, det var ett av många skyddsproblem som diskuterades på Tools-dagen.
Över 20-talet leverantörer ställde upp på Tools-dagen, den 29:e september, som i år gick av stapeln i Tierp, Norra Uppland.

Marie Hansson, Tools: - Vårt tema för Tools-dagen är i år hälsa, miljö och säkerhet.
Därför har vi bjudit in några av våra leverantörer som är riktigt duktiga på personlig skyddsutrustning, och som i möjligaste mån skall kunna avhjälpa problem med skadliga ämnen, vibrationer, buller, belastning och som kan underlätta personskyddet med tydlighet och synlighet.

Mässans utbud uppskattades av traktens företag, där många passade på att informera sig om hur man bäst kan skydda sig.

Som slutkläm refereras till Erasteel Kloster ABs Per Ove Lindblom och Lennart Lindberg om Tools-dagen: - Bra initiativ och nyttigt att se hur man kan skydda sig och sin hälsa!

Ta gärna kontakt med Marie Hansson eller hennes medarbetare på Tools Gästrikland för mer information.

marie.hansson@tools.se
010-454 84 00
http://www.tools.se eller http://www.online.tools.se