Ägarna till Coloramabutiken i Gävle, Anneli Berger och Lena Björklund, har jobbat tillsammans i färgbranschen sedan 1998! Båda två upptäckte direkt att de trivdes med arbetet och har gått alla branschkurser som finns.
- I början väntade kunderna tills någon av gubbarna i butiken blev ledig men ganska snart så blev det tvärt om så att de väntade på någon av oss i stället, berättar Anneli Berger.
2006 såg de att det behövdes en butik för Alcros färger i Gävle så de slog upp portarna till en ny butik vid Staketgatan. 2011 gick flyttlasset till Näringen och Strömsbrovägen där de har en rymlig butik med bra lagermöjligheter.
- Det har varit mycket jobb och sömnlösa nätter men från första dagen är det absolut det bäst vi gjort, yrkesmässigt, säger Lena Björklund. Vi har också fantastiskt duktig personal som också gillar att varje dag är en ny utmaning!
Förra året fick de ett nytillskott, Marquis Spa-bad. Dessutom tillkom Jotuns färgprogram, som de fick ta över när Eilon Ödéen lade ner Färgmäster. Han hade också ett stort kundregister som han överräckte med varm hand.
- Vi har sålt 10-12 spa-bad sedan starten förra året, berättar Anneli Berger. Vi har också fått många nya kunder som kommer till oss för att köpa tillbehör till sina spa-bad och pooler.
Marquis Spa-bad är ett branschledande amerikanskt företag som har sitt huvudkontor i Florida.
- Det är en trygghet för oss att kunna erbjuda våra kunder ett Marquis spa-bad eftersom det företaget ägs av de anställda, som verkligen lägger ner hela sin själ i arbetet för den höga kvalitén, säger Lena Björklund. De är energisnåla, resurssnåla när det gäller vattenkemin och dessutom tystgående!
Tack vare att Nordiska Kvalitetspooler har sitt lager kan ofta ett spa-bad levereras redan nästa dag.
- Om vi måste beställa från USA kan det ta 8 veckor, men det är oftast inga problem eftersom kunderna ofta behöver lite extra tid för att göra klart med eldragning med mera, säger Anneli Berger.
Coloramabutiken i Gävle har både privatpersoner och företag som sina kunder med ungefär lika stora andelar.
Mer info:
http://colorama.se/gavle
http://www.nordiskakvalitetspooler.com
Videofilm: http://gestrikemagasinet.se/videos/view/marquis-spa-bad