Christer benämner sig som independent kaospilot och digitalnomad, med fokus på att se möjligheter där ingen annan ser dom.  Han brukar leda arbetet kring uppbyggnaden av event, konserter, filminspelning, hands on.

- Exempelvis har till exempel varit stora scener som Sweden Rock eller Peace & love med flera. Även filmer som Unga Astrid eller tv-serien Enkelstöten på Tv4. Jag älskar att bygga saker oavsett det är hus, båt, bil eller företag och projekt. Är en "Kallebakom" som tycker om att hjälpa andra att få stå i strålkastarljuset, inleder Christer, entusiastiskt.

Eva-Lena är ”energimiljonär”, som älskar lyfta andra och hjälpa människor att synas. Hon har stor erfarenhet av sociala medier och har varit med i en massa olika nätverk under åren hon har varit företagare.

- Jag startade mitt första företag redan på 80-talet. Nu driver jag Connect House, där jag har två tidningar, två poddar, och två afffärsnätverk. Jag jobbar med nätverksmarknadsföring sedan nio år tillbaka, där jag hjälper människor med sin hälsa och att gå ner i vikt.

Hur kommer det sig att ni startade en podd?

- Då vi ville ge våra medlemmar och andra företagare möjlighet att nå ut så var detta med att starta podd ett självklart komplement till tidningen ConnectPoint.  Att de som var med i artiklar även skulle intervjuas för podden. Först en artikel och sedan medverkan i ConnectPoint Podcas, förklarar Eva-Lena. Fast nu har det nog mer blivit att de först är med i Podden och sedan gör jag artikel av podden med kompletteringar.

Sedan kom jag på att jag ville skapa  en Podcast om Hälsa då det ligger mig varmt om hjärtat, säger Eva-Lena. Och jag startade upp ytterligare en tidning, Amazing Beauty & Wellness  Sedan Amazing Podcast eftersom det var så många som hade berättelser om hur dåligt de tidigare mått, alternativt att de hade stor kompetens inom coachning och detta var värt att gå in på lite djupare.

- Christer kontaktade mig, då han ville vara med i affärsnätverket Connect4Effect. Då vi kom in på vad han hade gjort tidigare, frågade jag om vi kunde driva ConnectPoint Podden ihop och turas om att intervjua.  

Hur ser uppdelningen ut mellan er? Vem gör vad?

- Jag klipper och redigerar intervjuerna som Eva-Lena gjort och jag kommer så småningom komma igång med egna intervjuer, säger Christer. 

Vad är det roligaste med att podda?

- För min del är det roligaste att jag får återvända till en förfluten tid då jag var radiopratare i en lite lokal kanal. Jag älskade det då och jag har saknat det. Det är spännande med poddar och se hur långt man kan nå ut och se det som en plattform att hjälpa företag framåt. Sedan att få arbeta med Eva-Lena som är en daglig glädjespridare som det bara lyser om!  

Det är nog det roligaste hon har gjort, att intervjua och göra poddavsnitt, tillägger Eva-Lena.  Att få ta del av personers fantastiska liv och erfarenheter och att nyfiket få ut så mycket bra ur den hon intervjuar är en konst, menar hon och tillägger att hon har lyckats hyffsat bra trots att hon är helt ny på detta. Hon planerar aldrig podden utan hon bara slänger sig ut och intervjuar helt förutsättningslöst.

- Ibland har jag svårt att inte prata i munnen på den jag intervjuar men jag börjar bli bättre på det nu efter att ha intervjuat ett 10-talet företagare för podden, så det kommer bli bättre om några avsnitt. Christer har sagt till mig för att han ska kunna fixa till ljudet så är det viktigt att jag låter det bli lite uppehåll mellan mig och den jag intervjuar, men jag har lite svårt för detta säger Eva-Lena.

Hon tillägger att hon faktiskt tycker det är lite mer charmigt och inte så stelt. Det är okej att skratta lite anser hon.

- Men jag behöver ju inte gapflabba , som jag oftast gör, säger Eva-Lena och skrattar högt.

Vad är utmanande med att skapa podd?

- Jag har länge jobbat med olika media och ser det som en utmaning att ge mej in i poddvärlden, säger Christer.

Eva-Lena upprepar att det är att inte prata i munnen på den hon intervjuar, som är det mest utmanande. Annars är det inga som helst svårigheter, när man har en duktig kille som Christer som sen redigera den, menar hon och skvallrar:

- Han har en fantastisk ”sängkammarröst” Han har redan fått beundrarinnor, vilket han visst fick jättemycket när han var radiopratare.

Hur har responsen från lyssnarna blivit?

- Vi har fått riktigt bra respons fast det har ju inte gått mer än några veckor sen vi startade vårt första avsnitt och det kommer nog bli ännu mer framöver. De vi har intervjuat har fått mycket bra synlighet. Det finns nog inget annat nätverk som ger sina medlemmar möjlighet att synas i tidningar, poddar och att de sprids på sociala medier kontinuerligt, säger Eva-Lena. Vi hjälper även till med hemsidor, göra kurser och att sedan hjälpa dom sälja dom via vår kursportal i Connect House Academy.

Det långsiktiga målet är att de ska ha en egen mediakanal där de filmar, intervjuar och samtalar med inbjudna gäster och att de ska få annonsintäkter samt hitta sponsorer.

Vi kommer kontinuerligt ska ge ut ett avsnitt i veckan med både ConnectPoint och Amazing Podcast, avslutar Eva-Lena. www.connecthouse.se

Skribent: Nina Jansdotter                                      Foto: Eva-Lena Ivarsson

www.karriarsportalen.com