- Vi är mycket glada och stolta över att få in David Norell-Hussein i föreningen, säger Malin Rogström tf ordf i Gefle IF fotboll. Vi är övertygade om att David med sin utbildning inom sports management och med sin bakgrund i så väl näringsliv som föreningsliv kan bidra till en mycket positiv utveckling av föreningen. Vi vill tillsammans med nya och gamla partners skapa bättre möjligheter för större framgångar på fotbollsplanen och via samhällsengagemanget vid sidan av den. Vi vill vässa och utveckla affärsnätverket och vi är övertygade om att David är rätt man att leda arbetet. Ett arbete som först och främst kräver en stabilitet i ekonomin och organisationen för att sedan kunna ta oss mot nya höjder, så att vi kan börja drömma om tex Europaspel igen, säger Malin Rogström.

- Jag är inspirerad och stolt över att få leda min moderklubb och att tillsammans med alla involverade bygga vidare på ett modernt Gefle IF som står rustat för att göra skillnad både för individen, fotbollen, ledarskapet och samhället, säger David Norell-Hussein. Utmaningarna är många men potentialen är stor. Fotboll är världens största sport och en stad som Gävle förtjänar en klubb att få vara stolta över. Det är min högsta målsättning och för att nå dit behöver vi göra det tillsammans. Tillsammans med partners, ledare, spelare, fans, samhället och alla engagerade, understryker han.

Förutom att David spelat länge i föreningen så har han också varit ledare och under 2011 så arbetade han som säljare på Gefle IFs kansli.
- Jag har träffat alla medarbetare ser att vi också har en stark styrelse, säger David. Vi har många utmaningar men min prioritering blir att stabilisera ekonomin samt att arbeta för att locka fler partners och mer publik.

Pär Lagerström har gjort ett bra jobb som klubbdirektör och lämnar över en bra laguppställning på kansliet. Rekryteringen av hans efterträdare har skötts helt av föreningen.

– David var aktuell i diskussionerna även när vi rekryterade Pär, sa Malin Rogström. Vi ar fått in många ansökningar men koncentrerade oss på tre av dem och fastnade för David, som både har erfarenhet av att ledarskap inom idrottsrörelsen samt kommunikativ förmåga och marknadsföring och försäljning inom föreningsrörelsen.

GIF har för närvarande 22 kontrakterade spelare så även om någon av dem skulle värvas så ser det bra ut inför säsongen 2018.
– Vi har också kommit överens med Östersund om att deras lån av målvakten Andreas Andersson blir permanent, sa Pär Lagerström. Det innebär ett tillskott till klubbkassan med vi kan inte berätta hur mycket enligt avtalet med Östersund.
Pär Lagerström börjar en ny anställning på Svenska Fotbollsförbundet som förbundskapten för landslaget för flickor 15 till 17 år.

David Norell-Hussein tillträder positionen som klubbdirektör i Gefle IF fotboll den 12e februari.

Styrelsen Gefle IF fotboll