Traditionen är från början finsk och kallas där veneziansk afton eller villaavslutning, vilket handlar om att man eldade upp gammalt skräp vid stranden innan man lämnade sommarstället i slutet av sommaren och samtidigt åt man upp all mat man hade kvar.
– Vi är mycket stolta över att föra den här traditionen vidare här på Axmar Brygga och man kan lugnt säga att stämningen just den kvällen är magisk, hälsar Leif.

Om Axmar Brygga
Axmarbrygga Havskrog är en fiskrestaurang med konferens- och festlokaler som ligger på gränsen mellan Gästrikland och Hälsingland, i kulturhistoriskt intressanta Axmar bruk som grundades för snart 350 år sedan, närmare bestämt år 1671.

I slaggstensbyggnaden där restaurangen och konferens- och festlokalerna är inhysta lagrades tidigare, från 1870-talet till början av 1900-talet, stångjärn och säd.

Med en panoramautsikt över orörd skärgårdsmiljö smyckat med ett otroligt rikt fågelliv och djurliv erbjuder verksamheten gäster från både när och fjärran en unik kombination av kustatmosfär och en vällagad meny med fisk, skaldjur, kött, vilt och flera vegetariska alternativ.
Yngve, Johan och Leif med personal hälsar er alla varmt välkomna!

För mer information se http://axmarbrygga.se