– Som husbilsägare får du både större flexibilitet och fler alternativ när det gäller att välja husbil med färre begränsningar, säger Pär Dahlstedt, skolchef på Svea TrafikCenter och Bomhus Trafikskola i Gävle. Vill du också känna friheten av att kunna ut och åka husbil utan att behöva fundera på om du kör lagligt eller inte? Eller om du vill du kunna köra mellantunga lastbilar upp till 7,5 ton så har vi intensivkursen för dig. Vi hjälper dig att planera in ditt körkort och ger dig kunskaperna för att lösa proven. Vi kan även hjälpa till med mycket förmånligt och komfortabelt boende då vi har många långväga kursdeltagare.

Andra tunga fordon upp till 7,5 ton
Förutom husbilar kan man med körkort C1 även köra andra fordon som har en totalvikt på upp till 7,5 ton. Det inkluderar till exempel lätta lastbilar, transportbilar och andra typer av större fordon som används inom exempelvis transport- och distributionsbranschen. Det är dock viktigt att notera att det kan finnas andra krav på förarbehörighet och utbildning för att köra vissa typer av fordon, oavsett vilket körkort man har. Det är alltid bäst att kontrollera vilka krav som gäller för det specifika fordonet man vill köra innan man ger sig ut på vägarna.


För mer information
Pär Dahlstedt
073-839 29 89
Skolchef
Svea TrafikCenter
https://sveatrafikcenter.se
https://bomhustrafikskola.se

Krav för deltagande:
Körkort behörighet B
Fyllt 18 år
Körkortstillstånd grupp 2 eller 3

Fakta om utbildningen
Intensivkurs C1
11.500:-

Utbildningen består av en vecka teori, samt två stycken körlektioner á 80 minuter. Känner man att man behöver ytterligare teoriutbildning så är man alltid välkommen på våra teoridagar då vi fräschar upp trafikteorin, då stora delar av teoriprovet består av trafikteori.
Vi bokar alla prov så långt det är möjligt i anslutning till utbildningen, detta är beroende av hur långt i förväg man bokar samt tillgång av tider på trafikverket.

I paketet ingår:
2 körlektioner
2 timmar simulatortid
1 vecka lärarledd teori
Allt teorimaterial
Lån av fordon vid körprov

Anmälan till aktuell kurs görs enklast via kalendern på respektive hemsida.