För tredje året i rad beger sig den omtyckta visfestivalen "Sånger vid havet" ut på vägarna igen och gästar några få väl valda orter längs västkusten. I årets upplaga medverkar CajsaStina Åkerström, Jack Vreeswijk tillsammans med trion Guran, Nord och Nyberg. Det blir en helkväll i ett nära och intimt format där de framför egna låtar och tolkar vis-historiens giganter; Fred Åkerström, Cornelis Vreeswijk och Björn Afzelius. I år stannar man för första gången till i Göteborg, på Kajskjul 8.

Sommarkvällar 2019: ”Sånger vid havet”

16 juli Kungsbacka, Tjolöholms Slott.
17 juli Göteborg, Kajskjul 8.
18 juli Hamburgsund, Scen på Bönn.

(Med reservation för eventuella ändringar)

Biljetterna är släppta via: http://www.mtlive.se och http://www.kajskjul8.se

Årets artister Jack Vreeswijk, CajsaStina Åkerström och Guran, Nord & Nyberg bjuder in till en magisk kväll och tolkningar av Cornelis Vreeswijk, Fred Åkerström och Björn Afzelius fantastiska låtskatter. Samtliga artister har en minst sagt nära relation med dessa giganter och deras tolkningarna har hyllats genom åren.

Jack Vreeswijk – Låtskrivaren, textförfattaren och kompositören med fyra rosade fullängdsalbum på meritlistan. Till det, och icke minst, son till en av vår tids mest kända och folkkära artister – Cornelis Vreeswijk. Med sina personliga tolkningar av sin fars oändliga låtskatt, har Jack etablerat sig som en av landets mest uppskattade artister. Han har tilldelats flera utmärkelser och prisbelönats med såväl Cornelis Vreeswijk-stipendiet som Fred Åkerström-stipendiet. Jack var under 2017 & 2018 ute på en bejublad och slutsåld konserthus-turné med CajsaStina Åkerström.

Cajsastina Åkerström – Sen genombrottet på 90-talet med ”Fråga Stjärnorna” så har CajsaStina vuxit sig fast som Sveriges största visdrottning. På senare år har hon haft ett framgångsrikt samarbete med den kända producenten Peter Kvint som utmynnade i albumet "Vreden och stormen" som släpptes 2015. Samarbetet har därefter fortsatt och låten ”Om det var du” blev ytterligare en stor hit. CajsaStina är dotter till Fred Åkerström och tillsammans med Jack Vreeswijk så har hon de senaste åren turnerat med ”Du & Jag Farsan” som gått för utsålda hus över hela Sverige och Norge. Föreställningen är en hyllning till Cornelis & Fred.

Guran, Nord & Nyberg – Det har nu gått 20 år sen Björn Afzelius gick bort efter sviterna av cancer. Björns minne kommer under 2019 hedras av några som stod honom mycket nära. Olle Nyberg, Mikael ”Nord” Andersson och Göran ”Guran” Blomgren – var och en med sin egen relation till Björn Afzelius, kommer bjuda publiken på en kväll fylld av tillbakablickar och magiska tolkningar av Björns fantastiska låtskatt som för evigt skrivit in sig i den svenska musikhistorien. Bakom initiativet till hyllningsturnén står Olle Nyberg, som producerade flera av Björns plattor och spelade med honom i 15 år. Hyllningsturnéerna ”Tusen Bitar” och ”Sånger till friheten” har gått för slutsålda konserthus över hela Sverige.

KAJSKJUL 8 OCH MT LIVE

Pressansvarig: Rickard Werecki tfn:0707178008 pr@werecki.com Werecki Promotion Company Pressbilder samt ytterligare info se: http://www.werecki.com