Bröstförstoring med implantat

En av de vanligaste typerna av bröstkirurgi är bröstförstoring med hjälp av implantat. Detta ingrepp används för att öka bröstens volym och förbättra deras form. Du kan välja bland olika implantatstorlekar och former som passar din bröstkorg och dina personliga önskemål. Vid konsultationen kommer din kirurg att guida dig genom alternativen och ge dig råd om vad som kan vara bäst för just dig.

Bröstlyft och implantat

Om din bröstvävnad har förlorat sin elasticitet och blivit slapp, kan du behöva både ett bröstlyft och implantat för att uppnå det önskade resultatet. Detta ingrepp hjälper till att återställa bröstens ungdomliga form och fyllighet. I vissa fall kan man enbart använda den egna vävnaden och göra ett lyft utan implantat.

Korrigering av olika stora bröst

Ibland har vi olikstora bröst, och detta kan påverka självkänslan. Kirurgi kan korrigera olikheten genom att använda implantat, bröstförminskning, eller bröstlyft, beroende på ditt specifika fall.

Bröstförminskning

För de som lider av besvär på grund av stora bröst kan bröstförminskning vara ett alternativ. Detta ingrepp innebär att en del av den egna bröstvävnaden avlägsnas för att minska bröstens storlek och förbättra komforten.

Förberedelser inför operationen

Innan du går igenom något av dessa ingrepp kommer du att ha en konsultation med din kirurg. Du kommer att diskutera din hälsa, tidigare operationer, och eventuella mediciner du tar. Under detta besök får du också prova olika implantatstorlekar och få professionell vägledning.

Det är viktigt att förstå de potentiella riskerna med operationen. Din kirurg kommer att gå igenom de vanliga riskerna med dig och även diskutera eventuella specifika risker som kan gälla för ditt fall. Du kommer att bli ombedd att skriva under ett samtyckeformulär för att bekräfta att du har blivit informerad om riskerna.

Dagen för operationen

Operationsdagen är ett viktigt steg. Du kommer att träffa din kirurg, narkosläkaren och sköterskor som kommer att förbereda dig för ingreppet. Själva operationen tar mellan en till två timmar beroende på ingreppet.

Efter ingreppet

Efter operationen kommer du att övervakas på kliniken. Du kommer att få smärtlindring och omvårdnad för att säkerställa din bekvämlighet och säkerhet. Du kan förvänta dig att åka hem dagen efter operationen.

En stöd-BH kommer att ges till dig för de första veckorna efter operationen. Din kirurg kommer också att ge råd om smärtlindring, stretchning av muskler och sjukskrivning som kan vara nödvändig i 2 veckor.

Uppföljning och slutkontroll

Ett återbesök planeras vanligtvis 1 till 2 veckor efter operationen för att säkerställa att såren läker normalt och för att ge dig ytterligare råd. Vid behov kan fler återbesök schemaläggas. Slutkontrollen brukar ske 6 månader efter operationen för att säkerställa att du är nöjd med resultatet.

Det är viktigt att komma ihåg att bröstkirurgi är ett personligt beslut och du bör noggrant överväga dina alternativ och rådfråga din kirurg för att välja den bästa planen för dina behov och önskemål.

Vi värnar om ärlig kommunikation och att hjälpa dig fatta de bästa besluten för dina behov. Tveka inte att kontakta oss för att boka en konsultation och få rådgivning om dina estetiska mål. Vi är redo att vara din partner.


Om Estetisk plastkirurgi
Varmt välkommen till vår nyrenoverade klinik i Ockelbo. Vårt fokus är din integritet och att du som kund får hjälp i lugn och ro.
Kirurgen Eya Wartie har över 20 års erfarenhet av estetisk kirurgi och grundade vår klinik 2003. Hon är dedikerad till att göra dig nöjd. Vid konsultation lyssnar hon på dina önskemål och ger råd utifrån sin erfarenhet.
Vi uppmuntrar ärlig kommunikation mellan dig och kirurgen för att tillmötesgå dina behov. Om vi inte tror att vi kan uppnå dina önskade resultat, säger vi det ärligt.
Kontakta oss för rådgivning och boka en konsultation. Vi ser fram emot att hjälpa dig med det du önskar på vår klinik i Ockelbo.


Om Dr Eya Wartie
Dr. Eya Wartie, tidigare känd som Eija Olsson, är en erfaren kirurg Hon började sin medicinska resa vid Åbo Universitet i Finland och blev legitimerad läkare 1988. Efter att ha påbörjat sin kirurgiska specialistutbildning i Finland fortsatte hon den på kirurgkliniken vid Gävle sjukhus och avslutade den 1994. Därefter fortsatte hon sin plastikkirurgiska specialistutbildning vid olika universitetssjukhus, inklusive Helsingfors, Tammerfors och Uppsala. Hon skrev sin doktorsavhandling om akut arteriell trombos inom mikrokirurgi.
Mellan åren 1999 och 2005 tjänstgjorde Dr. Wartie som plastikkirurg och överläkare vid Länssjukhuset Gävle, där hon arbetade med rekonstruktiv plastikkirurgi, särskilt bröstrekonstruktion efter bröstcanceroperationer. Hon grundade Estetisk Kirurgi i Ockelbo år 2003 och har sedan dess varit ansvarig plastikkirurg där. Hennes expertis omfattar bl.a. bröstkirurgi, bukplastik, lårplastik, överarmsplastik, ögonlocks- och ansiktskirurgi.
Utöver sin kliniska verksamhet deltar Dr. Wartie i internationella och nationella kongresser och kurser för kontinuerlig fortbildning. Hon har också frivilligt arbetat i utvecklingsländer som Botswana, Tanzania och Kenya.

För mer information se https://elwkirurgi.se