Albumet Re-Set är ett smakprov på ett djärvt tillägg till hans stora inspelningsarv. De tio låtarna innehåller djupa innerliga och meningsfulla texter med de mest passionerade vokalframträdanden han någonsin har framkallat från sig själv, långt över 50 år sedan hans första inspelning.

Idén till singeln och albumet såddes innan ”lock down”, och samma dag som restriktionerna hävdes, våren 2021, samlades Steven och hans andra låtskrivare i medproducenten och mångårig kollega John Davis i Berry Hill Studio. Re-Set är resultatet.

’It All Comes Round’ är en levande beskrivning av karma, och hur vänlighet mot andra kommer tillbaka till dig som belöning, precis som hat, så färdas de i båda riktningarna. ”Allt handlar om att göra vad du kan,” sjunger Stevens, och det hjälper inte att bara ge en hjälpande hand.” Det är en övertygande teaser för ett album som tar den smittande rootsrocken från hans hyllade och mycket framgångsrika 2016-släpp Echoes Of Our Times in på ett ännu mer äventyrligt område.

Liksom albumet Echoes Of Our Times har ’Re-Set’ ett antal personliga berättelser, hämtade från hans egna familjekrönikor och arbetarklassens bakgrund från vilken den unge Michael Barratt skapade sin otroliga karriär. En unik kombination av vokal skicklighet och ostoppbar beslutsamhet bidrog till att skapa en stjärna som blev Storbritanniens bästsäljande singelartist på ett decennium; hans övergripande meritlista inkluderar 33 topp 40 brittiska hits, fyra nummer 1, otaliga hit-album och oförminskad popularitet över hela Europa och internationellt.

På ’Re-Set’ vävs dessa personliga berättelser in i en sammankopplad berättelse om vår kollektiva plats i den moderna världen, både verklig och virtuell. Det finns sånger om hans förfäders svåra situation, farbrorn han aldrig kände och hans egen mor, som hade ett mycket svårt liv, men som trots allt uppfostrade 13 barn nästan på egen hand, samtidigt som hon hade ett jobb. Men albumet är också fast förankrat i nutiden, som en uppmaning om vår planet och vad vi gör med den, och mot varandra.

’It All Comes Round’ är den första delen av en artist som har sett och uppnått mer än de flesta kunde drömma om, sedan han charmade publiken först som tonåring. ’Re-Set’ kommer att bli ännu ett spännande kapitel i den historien, och Stevens kan inte vänta med att dela det med både lojala fans och nya beundrare. ”It’s a follow-up, but it’s different. People were surprised by Echoes Of Our Times, and I guess the same is going to happen with Re-Set.”, säger Shakin’ Stevens

För mer information: www.shakinstevens.com
För intervjuer kontakta: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120 anette@enmusamusic.com
För mer information kontakta Ulrika Hammar / BMG, tel 0705–295 312 ulrika.hammar@bmg.com