Idag är butiken självständig från de övriga 8 Berras-butikerna i Sverige, men namnet Berras Sportfiske finns ändå kvar i Gävle! I butiken på Norra Kungsgatan finns ett brett sortiment av prylar för sportfiskare, allt från kläder och skor till flugspön, kastspön och enkla metspön. Många av kunderna kommer faktiskt till butiken enbart för de robusta kläderna eller för att köpa praktiska redskap!
Berras har också mask och maggots, så man slipper att leta och gräva. Om man inte gillar levande bete finns det maskar av gummi som både ser ut som och luktar som mask!
Utbudet är enormt när det gäller fiskedrag, det verkar nästan finnas ett drag för varje fisk! Namnen är lika fantasifulla som de färggranna dragen eller vad sägs om ”Pike Attac”, ”Mr Rubber” eller ”Cat Walk”. Men det kanske går lika bra att få upp middagen med en ”Buster Tatoo”?
Vi fick en pratstund med Peter Tällberg och pratade om butiken och personalen.
– Alla som jobbar på Berras i Gävle är fiskeentusiaster, och det måste man vara för att kunna serva kunderna på bästa sätt, säger Peter.
Och det stämmer verkligen! Chefen Peter metar själv gärna vimma i Testeboån när han inte jobbar i butiken. Peter är väl lite blygsam eftersom han själv inte nämner att han flera gånger deltagit i VM-tävlingen i ”Blue Marlin-fiske”. Senare i år är det dags igen för sportfiskarnas ”Rolls-Royce” med Peter på plats i farvattnen runt Madeira.
Kjell är mannen som sköter om papper och sådant. Men han tar gärna spöet och fiskar precis vad som helst, bara det är lugnt och skönt.
Chrille är en av Sveriges bästa flugfiskare och det han inte vet om flugfiske och flugbindning är inte värt att veta!
Adde är en skäggprydd herre som har ett svenskt fiskerekord när det gäller vitfisken björkna!
– Adde fiskar nog mer än han sover, han borde göra adressändring till ”någonstans efter ån”, skojar Peter.
Hos Berras arbetar man efter mottot att alla skall trivas i butiken, både kunder och de som jobbar där. Ambitionen är att ha rätt kvalitet på produkterna till rätt pris. En sportfiskeentusiast fiskar ofta och gärna och då måste grejorna hålla länge!
– Trenden idag är att sportfisket sprider sig till allt fler yngre och det har också blivit fler tjejer som fiskar, konstaterar Peter.
Kunderna är också mer pris- och kvalitetsmedvetna idag, enligt Peter. Man ställer högre krav på produkterna men också på dem som jobbar i butiken!
– Förmodligen har vår satsning på kvalitet också påverkat kunderna, tror Peter.
Berras arrangerar också olika fiskeevent och man är bland annat medarrangör till Arbetarbladets A-fisket.
Femåringen Berras Sportfiske ser fram mot en fin sommar med många nya fiskeentusiaster. Den som är intresserad är välkommen in för att få reda på mer hur man fångar en stor vimma, gädda, lax eller kanske till och med en Blue Marlin?
Femårsjubileet firas 26-31 maj med massor av extraerbjudanden i butiken.