Bästa stället att sälja sin gamla mobil 2024

  • Telestore: Erbjuder snabb utbetalning inom 24 timmar och har Sveriges nöjdaste kunder enligt Trustpilot. Deras transparenta process och noggranna tester av alla enheter gör dem till ett populärt val.
     
  • Swappie: Sveriges största plattform för begagnade mobiltelefoner. De erbjuder konkurrenskraftiga priser och en smidig process där du kan lämna in din telefon i vissa ICA-butiker.
     
  • Phonehero: Med många års erfarenhet erbjuder de expertis inom värdering och personlig rådgivning. De har flera fysiska butiker i större städer som Stockholm, Göteborg och Malmö.
     
  • Refurbly: Fokuserar på miljövänlighet genom återanvändning av mobiler. Varje enhet genomgår över 25 kvalitetskontroller för att säkerställa hög standard.
     
  • MyTrendyPhone: Känd för sin användarvänliga online-plattform och snabba utbetalningsprocess. De erbjuder en enkel trestegsprocess för försäljning.
     
  • Fix My Phone: Med 30 butiker i Sverige erbjuder de snabb service och pålitliga reparationer. De inkluderar säker dataradering vid försäljning och ger ofta ett prisförslag inom 24 timmar.
     
  • BytBegMob: Erbjuder konkurrenskraftiga priser och täcker kostnaderna för frakt och retur om du inte är nöjd. De har en enkel online-process för att skicka in mobilen.
     
  • ReNewed: Fokuserar på hållbar återvinning och använder grön teknik i sin process. De erbjuder en miljöcertifierad hantering av gamla mobiler.
     
  • Mobilfynd: Specialiserar sig på äldre modeller och vintage-telefoner. De erbjuder expertvärdering för utgångna modeller och kan ofta ge bättre priser för dessa än andra plattformar.

Vilket ställe är bäst att sälja mobilen?

Hos Telestore kan du sälja mobilen snabbt, smidigt och enkelt. Du får bra betalt, snabb utbetalning med Swish samma dag och en förbetald fraktsedel via Postnord utskickad direkt efter ansökan. Alla mobiler kontrolleras inom 24 timmar efter att alla funktioner testats.

Viktigt att tänka på när du ska sälja din begagnade mobil

För att få ut bäst betalt av din begagnade mobil rekommenderas att du jämför priser mellan olika tjänster för att säkerställa det bästa erbjudandet. Om miljöhänsyn är en prioritet bör du överväga miljövänliga alternativ som Refurbly eller ReNewed. För de som vill sälja äldre modeller kan det vara värt att undersöka specialisttjänster som Mobilfynd, vilka ofta kan erbjuda bättre priser för vintage-telefoner.

När du väljer en tjänst, se till att den är pålitlig med hög kundnöjdhet och transparenta processer. Innan du säljer din mobil är det viktigt att säkerhetskopiera all viktig information. Glöm inte att radera all personlig data och återställa enheten till fabriksinställningar för att skydda din integritet. Slutligen, för att maximera värdet på din enhet, se till att rengöra mobilen och ha den i bästa möjliga skick före försäljning.

Hur går processen till när jag ska sälja min mobil?

  1. Förbered din mobil genom att säkerhetskopiera och radera all data.
  2. Värdera din mobil online eller i butik, beroende på tjänst.
  3. Skicka in eller lämna in din mobil för inspektion.
  4. Godkänn det slutliga erbjudandet.
  5. Vänta på utbetalning, som ofta sker inom 24 timmar hos många tjänster.

"Att sälja sin gamla mobil behöver inte vara krångligt. Med rätt kunskap kan konsumenter både tjäna pengar och bidra till en mer hållbar framtid," säger Filip Thai, Inköpsansvarig på Telestore.

Företagen i listan köper in populära märken som iPhone och Samsung, och erbjuder lösningar för både nyare och äldre modeller. Oavsett vilken typ av mobiltelefon du vill sälja, finns det ett alternativ som passar dina behov.

För mer information läs hela artikeln om att sälja sin begagnade mobil.