Bland nyheterna på årets vårmeny hittar vi bland förrätterna delikatesser som löjrom på en bädd av vispad smetana, tillsammans med rödlök, citron och rotfruktchips samt en riktig siltallrik och Bryggans specialkomponerade plocktallrik med en trio av charkuterier, ostar, marmelad, kex och marinerade oliver.

Bland huvudrätterna märks Moule Marinière som bjuder på en doftande symfoni av blåmusslor kokta i vitvin, ackompanjerat av aioli, levainbröd och persilja.
– För våra vegetariska gäster presenterar vi stolt vår grillade tempeh, en traditionell indonesisk rätt gjord på kokta sojabönor, serverad med rödvinssås, rotsaker, rostade frön och krispiga friterade potatisbitar, säger restaurangchef Johan Nellfors.

Till dessertutbudet lanseras nu en sensationell efterrätt som Key Lime Pie, en smakexplosion av limekräm, digestivesmulor och grädde. En perfekt avrundning på en gastronomisk upplevelse.

Klassikerna finns kvar på menyn

– Våra trogna stamgäster skall inte heller behöva oroa sig då våra mest uppskattade klassiker är här för att stanna, hälsar Johan. Njut av Axmarröra, vår egen unika skaldjursröra, komplett med kryddade kräftstjärtar, fräsch sallad och en uppiggande citrondressing, allt serverat med grillat vitlöksbröd. Eller förföra smaklökarna med vår Skepparmiddag till huvudrätt. En dignande tallrik med lax, rödtunga, torsk, rostad paprika, svamp, skaldjurssås och hummerglaze, ackompanjerad av pressad potatis.

Slutligen kan gästerna även fortsättningsvis unna sig själva en sista njutning i form av husets glass med varma hjortron. Norrlands kanske mest populära dessert. En himmelsk kombination av vaniljglass, hembakat flarn och vispad grädde som avrundar måltiden på bästa möjliga vis.

Förutom den nya vårmenyn så erbjuds en särskild trerättersmeny samt särskilda temamenyer vissa helger inklusive påsken.

Om Axmar Brygga
Axmar Brygga Havskrog - En unik fiskrestaurang med konferens- och festlokaler som blickar ut över Östersjöns orörda skärgård. Belägen vid gränsen mellan Gästrikland och Hälsingland, endast 10 min från E4:an mellan Gävle och Söderhamn.
Axmar bruk, grundat 1671, är en kulturhistoriskt intressant plats. Den gamla slaggstensbyggnaden i hamnen, som hyser restaurang, konferens- och festlokaler, användes för att lagra stångjärn och säd från 1870-talet till början av 1900-talet.
Här kan gäster från när och fjärran njuta av en fantastisk panoramautsikt över orörd skärgårdsmiljö med rikt fågelliv och djurliv. Vi erbjuder en unik kombination av kustatmosfär och en mångsidig meny med fisk, skaldjur, kött, vilt och vegetariska alternativ.
Välkommen till oss på Axmar Brygga för en kulinarisk och minnesvärd upplevelse. Ett naturligt, kulturellt och kulinariskt besöksmål på er resa genom Sverige.
För mer information se https://axmarbrygga.se/