"Ulrike Steiner kom till Axmar bruk 2016", skriver LandsbyggareGästrikebygden. "Huset hon köpt var tomt. Med varsamhand skapades Axmar Bruksbod gårdsbutik och B&B på övervåningen i huset. Nu hyllar gästerna hennes boende som "Sveriges mysigaste BB"

Frukosten är lokalproducerad och ekologisk. Nyvärpta ägg från gården, nybakat bröd, egna marmelader, müsli och honung från egna bikuporna i engelska parken i Axmar bruk. Det hållbara och ekologiska genomsyrar hela verksamhet.

Nu finns sju rum och från 2022 är B&B samarbetspartners med Svenska Turistföreningen Hon hyr även ut ett konstverk som det går att bo i.

Att samverka och utveckla är viktigt för Ulrike, hon är en förebild och väldigt god ambassadör för Axmar bruk och Jungfrukusten

Ulrike har tagit initiativet till att Axmar Bruk är en destination. Tillsammans med andra entreprenörer vill de utveckla verksamheten 2023 med bland annat utomhus matlagning. Hon samarbetar även med andra entreprenörerna och föreningen Hyttan på bruket. Där Ulrike även sitter med i styrelsen.

Ulrike och hennes man Jan driver verksamheten tillsammans.

Utmärkelsen Årets Landsbyggare Gästrikebygden delas ut i fyra kategorier. Vi hyllar eldsjälarna och entreprenörerna som skapar och utvecklar möjligheter på landsbygden och gör vår landsbygd levande. https://www.landsbyggare.se/landsbyggaredagen-arets.../

De 12 Finalisterna presenteras med lucköppning i vår Adventskalender i december. Vinnarna presenteras längre fram i vinter 2023."

Text: LandsbyggareGästrikebygden
Foto: Ulrike Steiner privat

Stort grattis från Föreningen Hyttan och så otroligt bra jobbat Ulrike och Jan! Vi är mycket stolta på er och finalistplatsen är utan tvivel förtjänad. Hoppas ni ska bli vinnare!