Det vore inte möjligt för oss att göra en djupdykning i precis alla de livsstilar som finns. Så därför har vi valt att endast titta lite mer övergripande på några av de senaste och mest populära alternativen.

1. Den medvetne ätaren

Att hälsa kommer inifrån är inte längre bara en floskel. Många har fått upp ögonen för att funktionell mat och superfoods kan göra enorm skillnad. Att kombinera vitaminer, mineraler, testosteron, antioxidanter och särskilt utvalda råvaror för att maximera hälsa och mående kommer definitivt att vara en växande trend, läs mer här.

2. Den ekonomiskt och materiellt rationella

Dyra vanor och att imponera på grannarna är något som är på väg att klassas som 1970-talsnostalgi. Det klaffar definitivt inte väl med den moderna människan som strävar efter ett ansvarsfullt liv. Att säkerställa att alla vardagens beslut är både ekonomiska och materiellt nödvändiga har gjort att många tagit ett stort steg mot att känna att de faktiskt tar ansvar för sig själva och omgivningen.

3. Den tänkande människan

Precis som kroppslig hälsa är ett måste, så är numera hjärnhälsa en nödvändighet. Inte bara för att neurologiska och metabola åkommor har blivit något utav vår tids folksjukdomar, utan även för att många har insett att man inte kan ta sin hjärnfunktion för given. Genom att aktivt söka mentala utmaningar så håller man hjärnan lika frisk som kroppen.

4. Den som odlar eget

Att odla eget handlar inte längre om storskaligt jordbruk. Oavsett om man bara har en balkonglåda eller en hel bakgård så kan man odla såväl grödor som kryddor för eget bruk. Detta är ett enkelt sätt att både få mer smakrika saker att äta. Men gör även att man får bättre koll på vad man stoppar i sig och vilka förutsättningar som råder för odling.

5. Den virtuellt sociala

I tider av karantän och isolering så har många märkt att det är fullt möjligt att vara social utan fysisk närkontakt. För vissa kommer det inte som någon överraskning. Men för andra har det kommit som en chock att internet gör det möjligt att umgås utan att sprida partiklar i slutna rum. Ta därför chansen att utforska den sociala delen av nätet, som faktiskt går långt bortom bara sociala medier.

Vad mer?

Dessa fem växande trender är långt ifrån alla livsstilar som finns att välja mellan. Tvärtom så är det många personer som numera plockar ut det bästa ur varje livsstil, och skapar ett helt eget och intuitivt att existera. För i slutändan så är det verkligen detta som är målet. Att gå långt bortom de traditionella sätten att leva, och hitta ett sätt att existera i nuet som en fri och individuellt tänkande människa.