Johan Thunberg flankerad av Sean O’Harrow, Executive Director på Figge Art Museum (t v) och John Norton, Thunbergs kontakt i USA (t h)

Ännu en utställning i USA för Sverigekonstnären Johan Thunberg

12/11, 2010 kl. 08:43

Sverigekonstnären Johan Thunberg har fler utställningar i USA att vänta. Han gör just nu succé med sin utställning "Nordic Light" i Chicago och det har resulterat i ytterligare en inbjudan till USA.

  • Figge Art Museum

Det fem år unga konstmuseet Figge Art Museum i Davenport, Iowa vill gärna ha Johan Thunberg som utställare.
– Många har fått upp ögonen för Thunbergs konst, så vi är måna om att få boka upp honom, berättar Sean O'Harrow, Executive Director på museet och berömmer Johans målningar.
– Fantastiskt smickrande, säger Johan Thunberg. Figge Art Museum är något utöver det vanliga och det ska bli en stor ära att få ställa ut där. Vi ser just nu över kalendern och ska försöka boka in det.

Thunbergs tidigare resor och utställningar i USA börjar nu verkligen ge resultat. I ateljén pÅ Laxön i Älvkarleby blir det nog full aktivitet en tid framöver.
– Ja, det gäller att smida medan järnet är varmt, hälsar Johan Thunberg.

_____

Fakta: Den svenska konstnären Johan Thunberg och är född och uppväxt i Oslättsfors, Gästrikland. Det är ett järnbruk från 1700-talet som har påverkat hans måleri mycket genom åren.

Johan Thunberg är idag verksam från sin ateljé på Laxön i Älvkarleby, norra Uppland, och målar mycket vid havet. De flesta motiven är hämtade från Gävles kuster men han har även en förkärlek för Värmland och på Tjörn.
Johan har förutom permanent utställning på Laxön även regelbundna utställningar utomlands och har haft mer än tjugo utställningar i USA.

För mer information om Johan och hans konst se:
http://www.johanthunberg.se

Konstnär Johan Thunberg

Konstnär Johan Thunberg

Medlem sedan 2007-09-20

Johan Thunberg

Föddes 1952, en sommarmorgon i juli. Skapandet har alltid funnits som en röd tråd i mitt liv. Har varit lärare i bild och konst... Läs mer

Ladda ned

0:- Fri för nedladdning.

Vad vill du läsa?

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Senaste nytt

Hjälp

Stäng