Rektor Steve Bahls från Augustana College, Illinois, USA med Johan Thunbergs tavla av oslättsfors kyrka.

Akvarell av Oslättfors kyrka till USA

24/9, 2008 kl. 09:08

Konstnären Johan Thunberg överlämnade akvarellen över Oslättfors kyrka till rektor Steve Bahls från Augustana College i Rock Island, Illinois, USA, i samband med den kända Augustanakörens besök i Gävle trakten under Alderholmsinvigningen i juni 2008.

Det var Hille Kyrka beställde en akvarell av Johan Thunberg på Oslättfors kyrka. Målningen var en gåva till Augustana College,Rock Island,Illinois.
Johan överlämnade den personligen med närvaro av bl.a landshövding Barbro Holmberg i Hille Kyrka i samband med Augustanakörens besök i Gävle och Hille under Alderholmsinvigningen i juni 2008.

Tavlan är nu utställd i Wallenberg Hall. Den visas i samband med Augustanas* stundande 150 års fest 2010 och blir permanentutställd i presidentens residens på Augustana College.
- Detta är mycket hedrande för mig som konstnär, säger Johan som de senaste åren verkat allt mer i det stora landet i väster.

* Augustanagrundaren Lars Paul Esbjörn utvandrade från sin tjänst som präst och skollärare-sockenskrivare i Oslättfors-Hille sommaren 1849, för att grunda Augustanasynoden (svenska lutherska kyrkan i USA) samt dess första läroverk och prästseminarium, Augustana College 1860. Esbjörnjubileet firas i år (han föddes 1808 i Delsbo), och Augustana College nu förbereder dess 150-årsfirande 2010, med en rad minnesprogram som poängterar dess svenska härkomst.

Konstnär Johan Thunberg

Konstnär Johan Thunberg

Medlem sedan 2007-09-20

Johan Thunberg

Föddes 1952, en sommarmorgon i juli. Skapandet har alltid funnits som en röd tråd i mitt liv. Har varit lärare i bild och konst... Läs mer

Ladda ned

0:- Fri för nedladdning.

Vad vill du läsa?

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Senaste nytt

Hjälp

Stäng