Det var Hille Kyrka beställde en akvarell av Johan Thunberg på Oslättfors kyrka. Målningen var en gåva till Augustana College,Rock Island,Illinois.
Johan överlämnade den personligen med närvaro av bl.a landshövding Barbro Holmberg i Hille Kyrka i samband med Augustanakörens besök i Gävle och Hille under Alderholmsinvigningen i juni 2008.

Tavlan är nu utställd i Wallenberg Hall. Den visas i samband med Augustanas* stundande 150 års fest 2010 och blir permanentutställd i presidentens residens på Augustana College.
- Detta är mycket hedrande för mig som konstnär, säger Johan som de senaste åren verkat allt mer i det stora landet i väster.

* Augustanagrundaren Lars Paul Esbjörn utvandrade från sin tjänst som präst och skollärare-sockenskrivare i Oslättfors-Hille sommaren 1849, för att grunda Augustanasynoden (svenska lutherska kyrkan i USA) samt dess första läroverk och prästseminarium, Augustana College 1860. Esbjörnjubileet firas i år (han föddes 1808 i Delsbo), och Augustana College nu förbereder dess 150-årsfirande 2010, med en rad minnesprogram som poängterar dess svenska härkomst.