Inköp av kontorsmöbler är ett viktigt beslut just för att det påverkar de personalens produktivitet samtidigt som det bidrar till att stödja de anställdas välbefinnande. Ofta krävs det att du lägger ned en hel del tid på att göra efterforskning och för att undersöka marknaden.  

 

Det är väldigt ofta en tidskrävande process att införskaffa kontorsmöbler, speciellt om du behöver ta hänsyn till olika personers åsikter och önskemål om inredningsstil och utseende. Visserligen är detta faktorer som spelar roll, men desto viktigare är det att du ser till faktorer som ergonomi, komfort och att möblerna har ett långsiktigt värde.  

 

Aktiv Miljö AB har sammanställt en läsvärd guide som hjälper verksamheter att fatta rätt beslut. 

Det är alltid smart att börja med att överväga att fördela budgeten innan du sätter igång att köpa möbler eftersom det vara en hjälp där du begränsar dina val utan att behöva äventyra kvaliteten. Har du en liten budget är det bättre att köpa färre möbler som har högre kvalitet och som kan användas längre.  

 

Undersök de anställdas ergonomiska behov 

Då de flesta anställda sitter ned och arbetar i stort sett hela dagen så är det väldigt viktigt att de får ergonomiska och bekväma arbetsstolar och bord. Ännu bättre är det med flerfunktionella kontorsmöbler som uppfyller arbetsplatsens krav.  

En annan aspekt att ha i åtanke är kontorets storlek. Du behöver säkerställa att du inte köper för stora möbler som tar upp större delar av kontoret. Dina anställda behöver kunna röra sig fritt på ett smidigt och enkelt sätt. 

 

Aktiv Miljö har lanserat en ny service där de erbjuder att ta hand helt och hållet om planeringsprocessen från start till slutmål, så att du slipper lägga ner dyrbar tid. Är du på jakt efter nya kontorsmöbler i Stockholm så kan Aktiv Miljö hjälpa dig med projektet. 

 

Presskontakt:

Daniel Nord