Åk Vasaloppet utan skavsår

12/2 kl. 17:43

Skavsåren brukar vara många i Vasaloppsspåret. På fötterna, i händerna, i armhålor, runt bysten, av byxlinning och i ljumskarna. Och detta är bara några av problemområdena som kan drabba skidåkarna under de nio milen mellan Sälen och Mora. I år är The Skin Agent på plats i Vasaloppsmässan och erbjuder alla Vasaloppsåkare möjligheten till ett skavfritt Vasalopp.

Så här i Vasaloppstider är det mycket snack om valla. Men vad de flesta verkar glömma bort är att valla inte bara är för skidorna. Man pratar om allehanda fästvalla, glidvalla, kallt, klister och tejp. Men hur är det med “Hudvallan”?

Under Vasaloppet är åkaren konstant i rörelse. Och rörelse tillsammans med fukt och värme (svett) ökar friktionen mellan huden och de kläder åkaren har på sig. Resultatet är vi alla bekanta med, röd svidande hud som skapar det som vi till vardags kallar ”skavsår”. Skavsår är helt enkelt en brännskada på huden orsakad av friktion. Och de kan uppstå var som helst på huden även om de flesta tänker på fötter, men händer, underarmar, ljumskarna, benen, och runt bysten är vanliga ställen som alla drabbas av friktionsskador. Skidåkare som jobbar hårt med stakning är väl bekanta med friktionsskador på händerna.

ATT VALLA HUDEN
Så, hur minskar man friktionen och därmed påfrestningen på huden? Precis som med skidorna – man vallar. Tidigare har man använt sig av allsköns husmorstips, från vaselin (kladdigt) till potatismjöl (klumpar sig och slutar skydda när åkaren svettas). Idag finns tack och lov SPORT, från The Skin Agent, som faktiskt är den allra första svenska produkten som är framtagen just för det ändamålet, att minska friktion mellan hud och textil och därmed skador på huden.

ETT SKAVFRITT VASALOPP
Hudvallan – The Skin Agent SPORT appliceras precis som ett deostick. En tunn vårdande hinna sjunker in i huden och förebygger skav och friktionsskador. Den låter åkaren fokusera på att ta sig i mål i stället för att svära över skavsår. Produkten kladdar inte så det är inga problem att ha den under kläderna. Den välgörande formulan motverkar även aktivt skador på huden genom konstant cellförnyelse. Lättapplicerad, svettålig och effektiv.

Mellan den 21 februari och den 4 mars är The Skin Agent på plats i Vasaloppsmässan och erbjuder alla möjligheten till ett skavfritt Vasalopp.


SNABBA FAKTA
- The Skin Agent Sweden AB är ett svenskt privatägt bolag som utvecklar, marknadsför och säljer produkter mot skav och friktion under varumärket ”The Skin Agent”.
- Produktserien är vegansk och ekologisk med tillverkning i Finland hos ECO-certifierad leverantör .
- Grundare är Anna Byström och Linda Nilsson.
- Företaget grundades 2016. Fokusområden är vardagsbekvämlighet, sport och vård.


KONTAKT HOS THE SKIN AGENT SWEDEN AB
- Anna Byström, Styrelseordförande, 070-310 56 02, anna@theskinagent.com
- Linda Nilsson, VD, 070-865 68 25, linda@theskinagent.com

WEBBSIDA: https://theskinagent.com
SOCIALA MEDIER: https://www.facebook.com/theskinagent | https://www.instagram.com/theskinagent

The Skin Agent

The Skin Agent

Medlem sedan 2017-04-28

The Skin Agent – Effektiv utmanare till alla husmorstips mot skav på huden! Irriterande skav mot huden drabbar både män och kvinnor och är något ... Läs mer

Ladda ned

0:- Fri för nedladdning.

Vad vill du läsa?

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Senaste nytt

Hjälp

Stäng