Här ger vi dig 5 tips på mellanmål som du lätt kan ta med dig oavsett var du ska.

Tips: Alla mellanmålsrecept vi berättar om i artikeln hittar du på mellisdags.se/recept.

5 goda mellanmål att ta med

  1. Ostfyllda naanbröd.
  2. Ost- och skinkpiroger.
  3. Smoothie med tropiska frukter.
  4. Pizzabullar.
  5. Spenat- och fetaostpaj.

Nedan berättar vi om de mellanmål vi precis nämnt i större detalj.

1. Naanbröd fyllda med ost

Naanbröd med ostfyllning är ett gott och enkelt mellanmål som oftast tar omkring 30 minuter att tillaga. När naanbröden väl stelnat efter tillagning kan du enkelt ta med dem i exempelvis en lunchlåda. Värt att veta är även att naanbröd går att frysa in utan att det förlorar smaken.

2. Piroger med ost och skinka

Ost- och skinkpiroger tar i regel cirka 40 minuter att tillaga, och en bra sak med detta recept är att du själv kan välja vilken ost du vill ha. Generellt är västerbottenost en populär ost till detta recept. Du behöver inte heller tänka på att packa med bestick då du lika gärna kan äta piroger med händerna och en servett.

3. Smoothie med tropiska frukter

Smoothie med tropiska frukter tar bara några minuter att tillaga, och passar utmärkt att ta med sig. Värt att veta är samtidigt att du behöver en så kallad "smoothie blender" som du kan jämföra priset på via Prisjakt (inte en reklamlänk). 

En tät plastbehållare med förslutning är också ett måste om du vill kunna ta med dig din smoothie till exempelvis jobbet eller på en utflykt.

4. Pizzabullar

Att laga till pizzabullar till mellanmål tar oftast strax under 2 timmar. Den största anledningen till att det tar lite längre tid beror på att pizzabullarna måste jäsa och vara i ugnen en stund. Men när pizzabullarna är klara är de hur goda som helst.

5. Paj på spenat och fetaost

Spenat- och fetaostpaj tar i regel strax över en timme att tillaga. Och om du vill ta med dig denna paj, tänk då på att även ta med dig bestick då det behövs för att du ska kunna äta pajen utan att kladda ner dig själv, bordet eller andra.