- Webcoach Hälsa och Sport är en personlig tränare på nätet för alla som har ett provsvar eller testresultat som kan förbättras genom anpassad träning, säger upphovsmannen Niclas Carlson. Tack vare Vinnova kan vi nu automatisera flera funktioner. Det gör av vi når flera människor som behöver fysisk aktivitet för hälsans skull samtidigt som vi kan fortsätta att testa och träna ungdomar, amatörer och proffs i olika sporter online.

Niclas Carlson från Gävle är legitimerad kiropraktor och utbildad fystränare av Riksidrottsförbundet RF på Bosön. Niclas Carlson har utvecklat dataprogrammet Webcoach Sport för online coaching av amatörer och proffs i alla åldrar som vill bli bättre i sin sport. Systemet är anpassat för ett 30-tal olympiska idrottsgrenar och används av tränare och idrottsutövare i hela världen.

Dataprogrammet Webcoach har tidigare fått internationell uppmärksamhet och utsågs till en Digital Innovation när flera framstående universitet i Europa sökte mjukvara för planera och genomföra flera gränsöverskridande forskningprojekt. Nu har Sveriges innovationsmyndighet Vinnova tilldelat Webcoach Sport 500.000 kr i utvecklingsbidrag för att ta fram en helt ny produkt för tester, träning och personlig coaching online.
Statens Innovationsmyndighet Vinnova har under året granskat närmare tusen Svenska innovationsprojekt och rankat Webcoach Sport bland de 30 bästa. Fystränaren och kiropraktorn Niclas Carlson från Gävle får därför 500.000 kronor av Vinnova i bidrag för att ta fram ny teknik för användning av Webcoach inom forskning för att mäta och utvärdera resultat inom hälsa och sport.

Vinnova sorterar under Näringsdepartementet och finansierar olika program som utvecklar ny kunskap och kompetens inom områden som är strategiskt viktiga för Sverige. Vinnova stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Programmen riktar sig till aktörer i samhället som är viktiga för Sveriges innovationskraft.
Vinnova beskriver Niclas Carlsons Webcoach som en unik metod med ett spännande angreppssätt, på en hårt konkurrensutsatt marknad, som har möjlighet att lyfta den nuvarande tjänsten till en helt ny nivå.

Kontakt: Niclas Carlson, Leg kiropraktor Gävle
info@niclascarlson.se
http://www.niclascarlson.se
Telefon: 026-14 35 36
Läs mer på http://www.webcoach.se