Brist på acetylkolin kan vara förklaringen till att muskelsmärta uppstår vid hårt, upprepat eller långvarigt arbete. Acetylkolin är en neurotransmittor som krävs vid alla former av muskelarbete.

Minskad tillgång på acetylkolin kan vara förklaringen till att muskelsmärta uppstår vid hårt, upprepat eller långvarigt arbete. Speciellt är hårt jobb under hög värme eller stark kyla en faktor som leder till brist på acetylkolin.

Tillgången på acetylkolin kan vara en betydande faktor när det gäller att förekomma muskelskador. Vanlig vinäger tycks ha en positiv inverkan på nybildning av acetylkolin.

Mindre studier visar att vinäger motverkar kramp. Att tillsätta vinäger kan vara ett bra sätt att förebygga kramp i situationer där tillgången på acetylkolin är begränsad som vid ansträngning i hög värme och stark kyla.

Senap och spadet till inlagd gurka, sk. pickled juice får samma effekt. Varför det funkar är ännu en nöt för forskningen att knäcka.

Fram tills dess kan den som vill prestera på topp i explosiva sporter och uthållighetsidrotter i kall eller varm väderlek använda sej av vanlig vinäger för att påverka tillgången på viktiga neurotransmitorer som acetylkolin.

All Sport och Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
IFAF World Team American Football 2015.

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön. Utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet. Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014. http://www.niclascarlson.se