Idag drivs Gästrike Ekogas via ägarna Gästrike återvinnare samt Gävle Energi och kompetens hyrs in. Framöver räknar bolaget med att ha fem egna anställda inklusive VD samt fortsätta köpa tjänster i form av stödfunktioner från ägarna.

Som VD blir din uppgift att bygga den organisation som krävs för att kunna ta en helt ny anläggning i drift samtidigt som ditt ansvar blir att ta helhetsansvaret för verksamheten. Rollen är bred och innefattar förutom drift- personal- miljö- och budgetansvar, ansvar för kundbearbetning och marknadskontakter, verksamhetssystem samt hållbarhetsfrågor. Du säkerställer implementering av instruktioner och rutiner för drift och underhåll och att verksamheten bedrivs enligt gällande regelverk.

Du rapporterar till styrelseordföranden och säkerställer att ägarnas intressen tas tillvara på kort och lång sikt. För rätt person är detta en unik möjlighet att få vara med från början och bygga upp en av regionens första större biogasanläggningar inom en expansiv framtidsbransch.

Kvalifikationer

Du har en teknisk utbildning i grunden och har lätt för att sätta dig in i ny teknik.

Du har erfarenhet från produktionsnära och ledande befattning inom tillverkning och gärna från processindustri. Erfarenhet från att arbeta brett och självständigt med liknande ansvar enligt ovan är meriterande liksom erfarenhet av ansvar för kundrelationer och verksamhetsutveckling.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och som person bör du bland annat vara drivande och ta egna initiativ i syfte att främja Ekogas utveckling.

Du har en god förmåga att samverka och utbyta erfarenheter, information och idéer med såväl ägare, medarbetare, kunder, leverantörer samt andra intressenter. Med en god planeringsförmåga och lönsamhet i fokus säkerställer du en optimal beläggning av verksamheten och förutser samt löser problem.

Om Gästrike Ekogas AB

Gästrike Ekogas ägs av Gästrike återvinnare och Gävle Energi och bildades på uppdrag av Gävle kommun 2009. Bolaget tillverkar idag lokalproducerad biogas från Duvbackens reningsverk där bolaget har byggt en uppgraderings-anläggning som förädlar och komprimerar metangas till fordonsgas. Produktionen motsvarar cirka 2 500 liter bensin per dygn. Bolaget har etablerat både biogasproduktion och distribution i vårt län, vilket snabbt möjliggör stora miljömässiga och ekonomiska effekter för kollektivtrafik, företag och verksamheter med fordonspark.

Läs mera på http://www.ekogas.se

Uppdragsgivare: Gästrike återvinnare.

Ort: Forsbacka, Gävle.

Omfattning: Heltid.

Din ansökan: Läs mer och ansök via http://www.proffice.se senast den 6 maj 2016.

För information: Kontakta gärna Ylva Ponsiluoma, Proffice, på 073-343 40 26.