Resekompani AB har ända från början varit ett renodlat grupp- och konferensföretag. Resekompani AB hade under 1990 talet som mest 3 privatbutiker i Gästrikland, Hofors, Ockelbo och Sandviken, samt ett kontor i Tällberg, Dalarna. Den 30 april 2001 beslutade företag att stänga privatbutikerna, och därmed privatförsäljningen för att återgå till möten, grupp- och konferensarrangemang, dvs ursprungsverksamheten. Företaget omsatte drygt 52 miljoner kronor 2013 och är totalt 9 heltidsanställda.

Ny VD på Resekompani AB från den 1 augusti blir Mikael Ericsson 38 år, Gävle.

Mikael har varit vår kandidat i många år. Nu kändes det naturligt att ta nästa steg i resebranschen säger Mikael.
Närmast kommer Mikael från Clarion Hotel Winn, Gävle som försäljningschef. Före det har Mikael arbetat inom Scandic Hotels i över 6 år som både Area Sales Manager och de sista åren som Revenue Manager. Andra uppdrag som Mikael har arbetat med är kundansvarig på Lernia bemanning en kort tid samt som mediaförsäljare. Men efter 12-13 år på hotell och säljarbete skall Mikael nu leda Resekompani AB till både nya framgångar och kundgrupper.


Tomas Roslund tillträder som VD för Tango Meeting Management AB ett bolag inom koncernen som sysslar med kvalificerad konsultverksamhet och rådgivning inom organisations- och verksamhetsutveckling.

Jag kommer att ingå i Mikaels team och där fortsätta att leda företagets gruppavdelning.

Frågor i anslutning till detta pressmeddelande besvaras av undertecknad;
Jan Forsstedt, telefon: 026-267070 eller 070-6553035, e-post: jan@resekompani.se


Resekompani AB
Jan Forsstedt
Styrelseordförande